Campings Limousin

Limousin heeft alle ingrediënten voor een ontspannende kampeervakantie in Frankrijk. In alle rust en omringd door de natuur kamperen kan op campings in onder meer in Corrèze, Haute-Vienne of Creuse. De regio is gelegen aan de westkant van het Centraal Massief en dit zie je goed terug in de omgeving. Bossen, rivieren en de vele meren zijn het toonbeeld van de kampeeromgeving. Limousin is omringd door andere populaire kampeerregio’s als Midi-Pyrénées, Aquitanië, Poitou-Charentes, Centre en Auvergne. In de directe nabijheid van de campings in Limousin vind je de mooiste dorpjes van Frankrijk.

Kamperen in Limousin

Je kunt op de campings in Limousin volop genieten van de rust en de natuur. Je beleeft hier het ultieme kampeergevoel en je bent even weg van alle drukte en hectiek. Op de vele meren kun je goed watersporten. Kanoën of windsurfen zorgen voor ontspanning op het water. Maar ook kun je in deze bijzonder mooie regio goed wandelen of fietsen. Ontspannend kamperen kan dan ook perfect op de campings in Limousin.

Campings Limousin

De campings in Limousin zijn leuk voor jong en oud. Kinderen beleven urenlang waterplezier in het mooie zwembad van de camping, terwijl de ouders op het terras genieten van een welverdiend drankje. Vanuit de campings in Limousin kun je de vele kastelen en middeleeuwse dorpen bezoeken die je in deze regio kunt vinden. Of maak met het gezin een wandeltocht langs de rivier. Niemand hoeft zich op de campings in deze prachtige kampeerregio te vervelen. Laat het buitenleven maar beginnen.

Vakantie in Limousin

Wanneer je kiest voor een kampeervakantie op één van de campings in deze prachtige kampeerregio beleef je het echte Franse platteland. Natuur en rust staan centraal in Limousin. Als je even wilt onthaasten en de drukte van alledag achter je wilt laten, dan is Limousin als kampeerregio echt een aanrader. Je kunt vanuit je kampeerplek prachtige kastelen bezoeken, zoals Château de Montbrun. Dit kasteel is gelegen in een vallei in het plaatsje Dournazac. In Limoges staat de Kathedraal van Limoges. Deze imposante kathedraal is echt een bezoekje waard tijdens je verblijf op de campings in Limousin. Limoges is overigens tevens de plek waar je moet zijn voor porselein. Leuk voor de thuisblijvers!

Het bijzondere rode dorpje Collonges-la-Rouge in de Corrèze is opgebouwd uit purperrood zandsteen. Het wordt ook wel de Robijn van Frankrijk genoemd. Het dorpje Curemonte heeft maar liefst twee kastelen die je kunt bekijken. Het charmante dorpje Mortemart laat het echte Franse dorpsleven zien. Het is niet groot, maar wel de moeite waard om even te stoppen.

Al met al bieden de campings in Limousin rust, natuur, maar ook leuke uitstapjes en daarom is het niet zo gek dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw terugkeren naar de gezellige campings in deze prachtige streek in het zuiden van Frankrijk.

Meer weten over Limousin?