Campings Midi-Pyrénées

De avontuurlijke kampeerder, de rustzoeker, maar ook gezinnen kunnen in Midi-Pyrénées in Frankrijk uitstekend kamperen. In deze regio in Zuid-Frankrijk strijken jaarlijks duizenden kampeerders neer om te genieten van het afwisselende landschap. Ingesloten door de kampeerregio’s Aquitanië, Languedoc-Rousillon, Limousin en de Auvergne vind je hier een combinatie van landschappen. Je kunt hier genieten van de hoge bergen, grotten en de riviertjes, maar ook van de vele uitgestrekte weilanden. Om de zoveel kilometer verandert het landschap en waan je jezelf weer in een heel ander stukje Frankrijk.

Kamperen in Midi-Pyrénées

Niet alleen zorgt het landschap voor voldoende afwisseling, maar ook de vele uitstapjes die je vanuit de campings in Midi-Pyrénées kunt maken naar de prachtige kastelen en burchten zijn afwisselend te noemen. Tijdens je kampeervakantie kun je heerlijk zwemmen in het zwembad op de camping, maar ook een verfrissende duik nemen in de rivier. De avontuurlijke kampeerders kunnen in de omgeving van de kampeerplek kanoën, bergen beklimmen en grotten bezoeken. Indien je liever de rust opzoekt, kun je mooie wandel- en fietstochten door de omgeving maken, om vervolgens neer te strijken op het terras van een pittoresk dorpje die je nooit ver bij de campings in Midi-Pyrénées aan zult treffen.

Campings Midi-Pyrénées

Je kunt kiezen uit een ruim aanbod van campings in Midi-Pyrénées. De meeste campings zijn uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen. Met speeltuinen en voldoende speelplekken op de campings kunnen zij naar hartenlust spelen. Je kunt leuke en leerzame uitstapjes maken naar bezienswaardigheden in de nabije omgeving. Prachtige kastelen en burchten staan klaar om de geschiedenis van Frankrijk te laten zien. In de praktijk het echte werk zien, is toch veel leuker dan plaatjse bekijken uit een geschiedenisboek? Het kan allemaal op de campings in Midi-Pyrénées.

Vakantie in Midi-Pyrénées

Een kampeervakantie op de campings in Midi-Pyrénées is een leuke ervaring voor jong en oud. Er valt zoveel te beleven in de direct omgeving van je kampeerplek dat niemand zich een seconde hoeft te vervelen. Zwemmen in de rivier, vissen vangen, kanoën of urenlang wandelen, in deze kampeerregio zijn outdoor activiteiten volop aanwezig. Het bedevaartsoord Lourdes in het departement Hautes-Pyrénées is dé toeristische trekpleister in deze kampeerregio.

In het hart van Toulouse ligt het Capitool aan het Place du Capitole. Wanneer de avond valt en de lampen aangaan, ziet het er betoverend mooi uit. Zeker een bezoekje waard tijdens je kampeervakantie op de campings in Midi-Pyrénées. De pelgrimskerk Basisliek Saint Sernin mag natuurlijk ook niet ontbreken op de vakantiefoto’s. Met een bezoekje aan de grotten ga je terug naar de prehistorie. De grot van Lacave en de grotten van Niaux zijn niet alleen bijzonder om te zien, maar ook nog eens erg leerzaam voor jong en oud.

Al met al biedt Midi-Pyrénées als kampeerregio voldoende vertier voor jong en oud en daarom is het ook niet zo vreemd dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw kiezen voor een camping in het uiterste zuiden van Frankrijk.

Meer weten over Midi-Pyrénées?