Campings Zuid-Frankrijk

De campings in Zuid-Frankrijk zijn verdeeld over de zuidelijk gelegen regio’s in Frankrijk: Aquitanië, Languedoc-Roussillon, Midi-Pyrénées, Poitou-Charentes, Provence-Alpes-Côte d’Azur en Rhône-Alpes. Grofweg vormt Zuid-Frankrijk een geografisch gebied, dat zich vanuit een denkbeeldige lijn van het centrale plateau in de Alpen tot de monding van de Garonne in de Golf van Biskaje (Atlantische kust) uitstrekt. In het zuiden vormen de Pyreneeën de natuurlijke grens met buurland Spanje.

Kamperen in Zuid-Frankrijk

Wie gaat kamperen in Zuid-Frankrijk heeft keuzes te over. Niet alleen qua campings heb je een grote verscheidenheid aan keuzes, (je vindt in Zuid-Frankrijk super-de-luxe campings, maar ook basic kampeerplaatsen met alleen standaardfaciliteiten) maar ook qua gebied kun je alle kanten op. Ga je voor het ruige Alpenlandschap of kies je liever de glooiende heuvels van het diepere binnenland? Een echte zon-zee-strand vakantie aan de Middellandse Zee of prefereer je een actieve vakantie vol activiteiten als mountainbiken, bergbeklimmen, kanoën en raften? Het kan allemaal in Zuid-Frankrijk!

Campings Zuid-Frankrijk

De campings in Zuid-Frankrijk liggen verspreid over geheel zuidelijk Frankrijk, maar allen hebben ze één ding gemeen: het is er altijd zonnig! Leven als een god in Frankrijk gaat dan ook zeker op, op de campings in Zuid-Frankrijk. Je kiest zelf hoe luxe je het wilt hebben. Zo vind je campings in Zuid-Frankrijk die tot de meest kwalitatieve campings behoren van Europa, maar ook basic campings die niets meer of minder bieden dan een staanplaats voor je tent, camper of caravan. Ieder type kampeerder vindt dan ook altijd wel een camping in Zuid-Frankrijk die volledig aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie in Zuid-Frankrijk

Je vakantie in Zuid-Frankrijk is zo divers als de ‘regio’ zelf. Er is zo ontzettend veel te doen en te beleven tijdens de kampeervakantie. Wandelen, fietsen, paardrijden, golfen, skiën, luieren aan het strand, eeuwenoude steden bezoeken, kastelen spotten en kerken bezoeken. De lijst is eindeloos. Klik op de regio’s hieronder om de belangrijkste bezienswaardigheden per regio te ontdekken.

Welke regio je uiteindelijk ook kiest; je kampeervakantie is altijd geslaagd in Zuid-Frankrijk en het is daarom ook niet voor niets dat de campings in het zuiden van Frankrijk al sinds jaar en dag goed bezocht worden door vakantievierders die willen genieten van al het goeds dat Frankrijk als vakantieland te bieden heeft!