Campings Pyreneeën

De campings in de Franse Pyreneeën worden logischerwijs omringd door bergen. Hier in het uiterste zuiden van Frankrijk, op de grens met Spanje, vormt het uitgestrekte gebergte een favoriete vakantiebestemming voor jong en oud. Neem wel de zonnebrand mee naar de campings in de Pyreneeën, want met gemiddeld 300 dagen zon zul je over het weer niet hoeven klagen in deze populaire kampeerregio in Frankrijk.

Kamperen in de Franse Pyreneeën

Wie gaat kamperen in de Pyreneeën neemt de wandelschoenen vaak mee naar de camping. Het gebied is geliefd onder bergbeklimmers, wandelaars en liefhebbers van rust en natuurschoon. Je kunt echter ook kiezen voor een camping aan de Atlantische Kust of de Middellandse Zee om te genieten van een heerlijke zon, zee en strandvakantie. Je kunt dan ook echt alle kanten op in de Franse Pyreneeën.

Campings Pyreneeën

De campings in de Pyreneeën liggen verspreid over de gehele breedte van het bergmassief. Zo vind je er luxe familiecampings in of vlakbij de bekende kustplaatsen, maar ook basic campings middenin de natuur waar je de mooiste wandelingen direct vanaf de camping start. Bij de meeste campings in de Franse Pyreneeën huur je een staanplaats voor je eigen caravan, tent of camper, maar er zijn ook campings te vinden waar je een accommodatie van de camping kunt betrekken zodat je van alle gemakken voorzien bent tijdens je kampeervakantie. Ieder type kampeerder vindt dan ook altijd wel een camping in de Pyreneeën die goed aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie in de Franse Pyreneeën

De campings in de Franse Pyreneeën vormen de perfecte uitvalsbasis voor een gevarieerde kampeervakantie. Geniet aan de kust van de brandende Franse zon, de prachtige zandstranden en het verkoelende zeewater. Uiteraard ontbreekt het hier ook niet aan watersportmogelijkheden.

De Pyreneeën lonen zich natuurlijk voor tal van outdoor- en sportieve activiteiten. De actieve kampeerder kan dan ook zijn of haar hart ophalen op de campings hier. Wandelen, hiken, klimmen, mountainbiken, paardrijden, raften, parasailen, paragliden en zelfs skiën, snowboarden en langlaufen: het is allemaal mogelijk tijdens je kampeervakantie in de Pyreneeën.

Echt grote Franse steden vind je niet in de Pyreneeën. Vooral Perpignan is het bezoeken waard tijdens de kampeervakantie hier. De stad staat bekend vanwege de typische Catalaanse sfeer. Vanuit historisch oogpunt is dit niet vreemd, want de stad was ooit Catalaans. Er zijn tal van bijzondere bezienswaardigheden te vinden in de stad en daarom zeker een item op je to-do list.

Ook erg leuk tijdens je kampeervakantie in de Franse Pyreneeën: een dagje buitenland. Je hebt hierbij zelfs twee optie, namelijk Spanje en dwergstaat Andorra. Het is hierbij wel goed om te weten dat Andorra geen deel uitmaakt van de Schengenzone. Er worden nog gewoon grenscontroles uitgevoerd. Vergeet dan ook niet je paspoort op de camping, want anders verloopt je ‘dagje buitenland’ anders dan gepland.

Al met al biedt de Pyreneeën als kampeerregio voldoende vertier voor jong en oud. Het is dan ook niet zo gek dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw terugkeren naar de campings in dit uiterste stukje Zuid-Frankrijk!

Meer informatie over de Pyreneeën?