Campings Middellandse Zee

Een echte kampeer zonvakantie beleef je op de campings aan de Middellandse Zee in Frankrijk. De Provence-Alpes-Côte-d’Azur en de Languedoc-Rousillon zijn de kampeerregio’s waar je moet zijn als je een strandvakantie aan de Franse Middellandse Zee wilt beleven. In de Languedoc vind je mooie brede zandstranden en aan de Franse Riviera vind je baaien met een rotsachtige kust. Voor de kust ligt het prachtige eiland Corsica. In de beide kampeerregio’s kun je leuke uitstapjes maken naar middeleeuwse steden, maar je kunt ook neerstrijken op de terrassen van de mondaine badplaatsen Cannes of Saint Tropez. Daar draait alles om zien en gezien worden.

Kamperen aan de Franse Middellandse Zee

De temperaturen zijn in deze kampeerregio heerlijk. Buiten ontbijten, lunchen en dineren met uitzicht op zee. Wat een luxe op de campings aan de Middellandse Zee. Kamperen betekent hier vooral genieten van het zonnetje en zwemmen in het zwembad of in de zee. Natuurlijk kun je vanuit de camping ook leuke uitstapjes maken naar verschillende bezienswaardigheden. Of je nu een culturele- of relax vakantie wilt, op de campings aan de Middellandse Zee kan het allemaal. De eenvoud van het kamperen en de weelde van de prachtige badplaatsen; hier vind je het beste uit twee werelden.

Campings Middellandse Zee

Campings aan de Middellandse Zee in Frankrijk zijn er genoeg. Je kunt kiezen uit een ruim aanbod luxueuze campings met prachtige zwembaden of je kunt kiezen uit comfortabele, eenvoudigere campings. Voor elk budget is er wel een leuke camping naar wens te vinden. Vanuit de campings wandel je direct naar de zee. Of je nu wilt zwemmen in het zwembad of in de zee, op deze bestemming hoef je niet te kiezen. Je kunt zelf een salade met een Frans stokbroodje eten op de camping, maar ook heerlijk genieten van de Franse keuken in de haven.

Vakantie aan de Middellandse Zee in Frankrijk

Zon, zee, strand en het maken van leuke uitstapjes. Genieten staat centraal in de Midi. Het leven als een God in Frankrijk is hier uitgevonden. Wanneer de temperaturen dalen, maakt iedereen zich op voor een avondje aan de boulevard en worden de vele luxueuze jachten eens van dichtbij bekeken. In de hele streek kun je talloze wijngaarden bezoeken en goed fietsen en wandelen. De steden Marseille en Toulon bieden tal van mooie bezienswaardigheden, zoals de Kathedraal van Marseille.

In de havenplaats Sète kun je heerlijk rondstruinen en plaatsnemen op de vele terrasjes in het stadje. In de middeleeuwse vesting Carcassonne kun je prachtige bezienswaardigheden bekijken, zoals de Basiliek Saint Nazaire en Château Comtal.

Met alle bezienswaardigheden aan de Middellandse Zee wordt het dan ook nog flink puzzelen om je kampeervakantie hier optimaal in te plannen. Misschien is dat dan ook wel de reden dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw kiezen voor een camping aan de Middellandse Zee in Zuid-Frankrijk!

Meer weten over de Middellandse Zee in Frankrijk?