Campings Provence-Alpes-Côtes d’Azur

Genieten van een zon overgoten kampeervakantie in Frankrijk lukt uitstekend op de campings in Provence-Alpes-Côte d’Azur. Het klimaat is hier zeer aangenaam en de kustlijn nodigt uit tot watersporten en zwemmen in de zee. Deze kampeerregio ligt in het zuiden van Frankrijk tussen de Rhône-Alpes en Languedoc-Rousillon in en pal aan de Middellandse Zee. Al jarenlang weten kampeerders de weg goed te vinden naar de vele campings in Provence-Alpes-Côtes d’Azur.

Kamperen in Provence-Alpes-Côte d’Azur

Zon, zee, strand en het mondaine leven aan de Franse Riviera, dat is waar het allemaal om draait tijdens je kampeervakantie op de campings in Provence-Alpes-Côtes d’Azur. Overdag genieten aan de kust, in de avond slenteren op de boulevards en heerlijk dineren in de jachthaven. Het is hier allemaal mogelijk. De brocante marktjes liggen op steenworp afstand van je kampeerplek en hier kun je heerlijke streekproducten, geurige lavendel potpourri en zeepjes kopen voor de thuisblijvers.

Campings Provence-Alpes-Côtes d’Azur

In deze kampeerregio vind je leuke familiecampings, waar kinderen kunnen roetsjen van de waterglijbanen en worden vermaakt door animatieteams. De campings in Provence-Alpes-Côtes d’Azur zijn niet voor niets favoriet bij veel gezinnen. Ze liggen verspreid over de gehele kampeerregio: van het zuiden waar de meeste campings aan de kust liggen tot dieper het binnenland in waar de Franse Alpen zichtbaar worden. De temperaturen in Provence-Alpes-Côtes d’Azur zijn altijd goed en het is dan ook goed toeven op de campings in deze prachtige streek in het zuiden van Frankrijk.

Vakantie in Provence-Alpes-Côtes d’Azur

Genieten staat voorop aan de Franse Riviera, al zul je waarschijnlijk tijd tekort komen tijdens je kampeervakantie op de campings in Provence-Alpes-Côtes d’Azur. Zoveel is er te zien, doen en te beleven.

Natuurlijk geniet je in Provence-Alpes-Côtes d’Azur van een heerlijke zon-zee-strandvakantie, maar er is ook qua kunst, cultuur en historie genoeg te ontdekken. De hoofdstad van de Côte d’Azur is havenstad Marseille en deze staat bol van de bijzondere bezienswaardigheden. De Notre Dame de la Garde torent hoog uit boven de stad en is daarmee de bekendste, maar overal waar je kijkt ontdek je de oude historie van de stad.

Niet alleen de hoofdstad is de moeite waard om te bekijken, maar ook de steden Nice, Antibes en Cannes zijn het bezoeken waard. Deze liggen allemaal nabij de campings in Provence-Alpes-Côtes d’Azur en zijn dus eenvoudig te bereiken. Je kunt overdag genieten van de faciliteiten op de camping en in de avond de mondaine jachthavens bezoeken van de verschillende badplaatsen. Je kijkt je ogen uit, zoveel luxe jachten bij elkaar.

Een andere bezienswaardigheid tijdens je verblijf op de campings in Provence-Alpes-Côtes d’Azur is natuurlijk het vorstendom Monaco. De dwergstaat die in zijn geheel omsloten wordt door Frankrijk behoeft geen introductie en is een absolute must-do tijdens je kampeervakantie op de campings in Provence-Alpes-Côtes d’Azur.

Al met al is het niet voor niets dat talloze kampeerders ieder jaar opnieuw terugkeren naar de gezellige campings in Provence-Alpes-Côtes d’Azur. Hier leef je namelijk écht als een God in Frankrijk.

Meer weten over Provence-Alpes-Côtes d’Azur?