Campings Corsica

Het echte eilandgevoel beleven in Frankrijk kan door te kiezen voor een verblijf op de campings op Corsica. Je kunt het eiland met de auto bereiken, wanneer je afreist naar de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur. Vanuit de plaatsen Marseille, Nice en Toulon bereik je met de veerboot het eiland wat ten Zuidoosten van Frankrijk en ten noorden van het Italiaanse eiland Sardinië ligt. Je kijkt je ogen uit op het eiland. De natuur is werkelijk adembenemend mooi. Zon, zee, strand, een mooi natuurgebied en een heerlijk Middellands Zee klimaat. Het is goed vertoeven op de campings in Corsica, in de populaire gebieden Corse-du-Sud en Haute-Corse.

Kamperen op Corsica

Wanneer je met de auto afreist naar dit prachtige eiland heb je alle kampeerspullen al bij de hand. Mocht je liever met het vliegtuig willen reizen? Dan kun je op de meeste campings op Corsica ook ingerichte tenten huren. Zo geniet je van het ultieme kampeergevoel, zonder veel bagage mee te hoeven nemen. Tijdens je kampeervakantie kun je niet alleen neerstrijken op de prachtige stranden, maar ook een plons nemen in het zwembad op de camping. Vanuit de camping sta je zo midden in een prachtig natuurgebied. Een goede manier om je strandvakantie af te wisselen.

Campings Corsica

Kamperen op deze zonovergoten bestemming is geschikt voor iedereen. Kinderen kunnen de hele dag zandkastelen bouwen aan de prachtige zandstranden, terwijl de ouders genieten van het prachtige uitzicht over zee. Het spreekt voor zich dat vrijwel alle campings op Corsica direct aan of vlakbij zee is gesitueerd. In de nabije omgeving van de camping kun je leuke uitstapjes maken. Op het eiland is genoeg te zien en te beleven. De temperatuur is zeer aangenaam en een zeebriesje zorgt voor de nodige verkoeling. Je kunt genieten van smaakvolle visgerechten en heerlijke wijnen op de camping, maar ook in de omliggende vissersdorpjes.

Vakantie op Corsica

Wanneer je met de veerboot Corsica bereikt, zal dit veelal in de hoofdstad Ajaccio zijn. In deze stad kun je heerlijk dineren en genieten van de prachtige, schilderachtige gebouwen. Napoleon speelt een prominente rol in deze stad. Zijn geboortehuis is het Napoleon museum geworden en zijn standbeeld is niet te missen. Enkele bezienswaardigheden zijn opgenomen in de UNESCO werelderfgoedlijst. Calanches van Piana heeft bijzondere rotsformaties en het wordt gezien als de parel van het eiland.

Het eilandje Giraglia is bekend om de vuurtoren en de vele regatta’s die hier worden gehouden. Wanneer je het binnenland intrekt, kun je bij Tavignano fascinerende kloven vinden en de hoogste berg van Corsica zien, de Monte Cinto, welke maar liefst 2706 meter hoog is. Niet alleen voor een zonovergoten vakantie ben je op dit prachtige eiland op het juiste adres, maar ook als je wilt genieten van een mooie achtergrond setting.

Ook binnen handbereik vanaf de campings op Corsica: een dagje Italië! Zowel Sardinië, als Sicilië is uitstekend per veerboot bereikbaar en beide eilanden zijn het bezoeken zeker waard, al is het maar voor een dagje.

Al met al biedt Corsica als kampeerregio werkelijk alles wat je van een geslaagde zon-zee-strandavkantie mag verwachten en daarom is het niet zo vreemd dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw kiezen voor de gezellige campings op Corsica.

Meer weten over Corsica?