Campings Sicilië

De campings op Sicilië liggen op Italië’s grootste eiland op een steenworp afstand van Calabrië. Wie gaat kamperen op Sicilië kampeert weliswaar in Italië, maar hier voelt alles anders. Dankzij de ligging van het eiland (op bijna dezelfde hoogte als Tunesië in Noord-Afrika) is het op Sicilië het gehele jaar goed toeven en daarom is het ook niet zo gek dat je in elke periode van het jaar kunt genieten van een heerlijke kampeervakantie op de campings op Sicilië.

Kamperen op Sicilië

Als je gaat kamperen op Sicilië zul je tijd te kort komen. Er is zoveel te zien en te beleven op het eiland dat het een moeilijke opgave wordt om alle belangrijke bezienswaardigheden in 1 kampeervakantie te bezichtigen. Misschien is dat dan ook wel de reden dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw terugkeren naar de campings op Sicilië.

Campings Sicilië

De campings op Sicilië liggen vrijwel allemaal direct aan of vlakbij de zee. In veel gevallen stap je dan ook gewoon direct vanaf de camping de prachtige stranden op. Bij de meeste campings op Sicilië kun je terecht voor een staanplaats voor je eigen tent, caravan of camper, maar er zijn ook een aantal campings te vinden waar je een accommodatie van de camping kunt huren zodat je van alle gemakken voorzien bent tijdens je kampeervakantie. Ieder type kampeerder vindt dan ook altijd wel een camping op Sicilië die volledig aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie op Sicilië

De campings op Sicilië beschikken vaak over voldoende faciliteiten om je een vakantie lang prima te amuseren op de camping zelf, maar daarvoor trek je natuurlijk niet helemaal naar het uiterste zuiden van Italië toe.

Sicilië kent een rijke historie en daarom zijn er veel verschillende invloeden op het eiland te vinden. Zo is Sicilië onder meer in handen geweest van de Feniciërs, Grieken, Romeinen, Arabieren, Noormannen, Spanjaarden, Fransen, Duitsers en natuurlijk de Italianen zelf. Overal waar je kijkt vind je dan ook cultuur en overblijfselen uit vervlogen tijden tot aan de prehistorische tijd aan toe.

In hoofdstad Palermo komen de verschillende invloeden misschien nog wel het best tot hun recht. De stad staat bol van de bezienswaardigheden zoals talloze (archeologische) musea, prachtige pleinen met bijbehorende kerken en diverse eeuwenoude theaters, waaronder het Teatro Massimo Vittorio Emanuele wat tot het grootste operagebouw van Italië behoort en daarmee de op twee na grootste opera van Europa is.

Wie aan Sicilië denkt, denkt natuurlijk ook direct aan de maffia, mede door toedoen van de legendarische film ‘The Godfather’ waarin Marlon Brando de rol vertolkte van Don Corleone die zijn naam dankt aan het gelijknamige plaatsje op Sicilië. Als toerist zul je van de maffia echter weinig merken en zal vooral het prachtige glooiende landschap wat in de film te zien is tot de verbeelding spreken.

Dat glooiende landschap wordt onder meer veroorzaakt door de actiefste vulkaan van Europa: de Etna. De majestueuze berg met haar witte sneeuwkraag en vaak witte rookpluim trekt toeristen van heinde en verre. Het is mogelijk om vanuit plaatsen als Catania en Taormina (die aan de voet van de vulkaan liggen) de bus te nemen naar de berghut Rifugio Sapienza waarna een kabelbaan je tot 2580 meter hoogte brengt. Bij goed weer kun je vervolgens met een 4X4 jeep door een heuvelig lavalandschap naar 3000 meter gebracht worden om van daaruit met een gids diverse routes in de buurt van de kraters uit 2002 te bewandelen. Absolute aanrader tijdens je kampeervakantie op de campings in Sicilië.

Al met al biedt Sicilië als kampeerregio een bijzonder gevarieerde kampeervakantie in Italië waarbij je voor je gevoel niet eens in Italië bent, maar in een land op zich. Het is dan ook niet zo gek dat de campings op Sicilië het gehele jaar door goed bezocht worden.

Meer weten over Sicilië?