Campings Etna

De campings aan de Etna zijn gelegen op het Italiaanse eiland Sicilië. De actiefste vulkaan van Europa trekt al sinds jaar en dag toeristen die de vulkaan met eigen ogen van dichtbij willen aanschouwen. De campings aan de voet van de Etna zijn daarbij het ideale uitgangspunt.

Kamperen aan de Etna

Wie gaat kamperen aan de Etna verblijft op een eiland wat bij Italië hoort, maar in al haar facetten anders aanvoelt dan de overige kampeerregio’s op het vasteland van Italië. Dit komt voornamelijk doordat Sicilië door de eeuwen heen onder meer in handen is geweest van de Feniciërs, Grieken, Romeinen, Arabieren, Noormannen, Spanjaarden, Fransen, Duitsers en natuurlijk de Italianen zelf. Overal waar je kijkt vind je dan ook invloeden van buitenaf en dit maakt Sicilië (en de Etna zelf natuurlijk) tot een bijzondere vakantiebestemming.

Campings Etna

De campings rondom Etna liggen aan de voet van de vulkaan in een mooie omgeving nabij Catania. Bij de meeste campings aan de Etna huur je een staanplaats voor je eigen tent, camper of caravan, maar je hebt ook de mogelijkheid om een accommodatie van de camping zelf te betrekken zodat je van alle gemakken voorzien bent tijdens je kampeervakantie op Sicilië. Zo vindt ieder type kampeerder altijd wel een camping aan de Etna die volledig aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie nabij Etna

Het spreekt voor zich dat kampeerders die richting de camping aan de Etna trekken, dit vooral doen omdat ze de beroemde vulkaan eens van dichtbij willen bekijken. Vanaf de campings aan de Etna heb je al een mooi uitzicht op de berg met de eeuwige witte sneeuwkraag en de rookpluim die voor het grootste deel van het jaar zichtbaar is, maar de meeste kampeerders willen het gebied rondom de kraters van de Etna zelf inspecteren.

Met de bus kun je vanuit plaatsen zoals Catania en Taormina, die aan de voet van de vulkaan liggen, de berghut Rifugio Sapienza op 1800 meter bereiken. Een kabelbaan gaat vanaf daar verder tot ruim 2580 meter. Bij goed weer kun je vervolgens met 4×4 jeeps door een heuvelig lavalandschap naar 3000 meter worden gereden, waar het in de zomer tot wel 25 graden koeler kan zijn dan op zeeniveau. Hou hier dan ook zeker rekening mee, want op Sicilië heerst vrijwel het hele jaar door een bijzonder aangenaam klimaat waardoor je al snel vergeet dat je boven op de Etna een goede jas nodig hebt! Vanaf het eindpunt, dat in de buurt ligt van de kraters uit 2002, kun je met een gids diverse prachtige routes over de vulkaan lopen.

Natuurlijk zijn er tijdens je verblijf op de campings nabij de Etna tal van andere bezienswaardigheden die je bezocht moet hebben tijdens je vakantie hier. Hoofdstad Palermo is daarbij misschien nog wel de belangrijkste. Hier vind je tal van overblijfselen die verwijzen naar vervlogen tijden waarbij steeds een andere groepering aan de macht was op dit bijzondere eiland in de Middellandse Zee. Voorbeelden hiervan zijn onder meer talloze (archeologische) musea, prachtige pleinen met bijbehorende kerken en diverse eeuwenoude theaters, waaronder het Teatro Massimo Vittorio Emanuele wat tot het grootste operagebouw van Italië behoort en daarmee de op twee na grootste opera van Europa is.

Al met al is een kampeervakantie op de campings rondom de Etna een bijzondere ervaring die je altijd bij zal blijven. Niet voor niets dat steeds meer mensen naar de campings aan de actiefste vulkaan van Europa trekken!

Meer weten over de Etna?