Campings Calabrië

De campings in Calabrië liggen in het uiterste zuiden van Italië in de zogenaamde ‘neus’ van de Italiaanse Laars. Calabrië ligt op een steenworp afstand van Sicilië aan de Ionische Zee die onderdeel is van de Middellandse Zee. Calabria, zoals de regio door de Italianen wordt genoemd, wordt verder omringd door de Tyrreense Zee en buurregio Basilicata.

Kamperen in Calabrië

Wie gaat kamperen in Calabrië is van 1 ding vrijwel altijd zeker: zon! Calabria ligt in het hart van wat Italianen noemen Mezzogiorno (middag), verwijzend naar de felle zon midden op de dag. Wie een echte zon-zee-strand vakantie wenst kan dan ook gerust zijn hart ophalen in Calabrië. Het is dan ook niet voor niets dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw terugkeren naar de gezellige campings in Calabrië.

Campings Calabrië

De campings in Calabrië liggen verspreid over de gehele regio, maar vrijwel allemaal direct aan of vlakbij zee. Slechts een aantal campings is in het bergachtige binnenland van Calabrië gesitueerd. Je kunt bij de meeste campings in Calabria een staanplaats voor je eigen tent, camper of caravan huren, maar bij een aantal campings in Calabrië heb je ook de mogelijkheid om een accommodatie van de camping zelf te betrekken zodat je van alle gemakken voorzien bent tijdens je kampeervakantie. Ieder type kampeerder vindt dan ook altijd wel een camping in Calabrië die volledig aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie in Calabrië

De campings in Calabrië beschikken vaak over voldoende faciliteiten om je de gehele kampeervakantie prima op de camping zelf te amuseren, maar daarvoor reis je natuurlijk niet helemaal naar Zuid-Italië af.

Met zoveel kustlijn is het niet zo vreemd dat veel kampeerders naar Calabrië trekken voor een ouderwetse zon, zee en strandvakantie. De beroemde Italiaanse dichter Gabriele d’Annunzio noemde de kust bij Reggio al eens ‘de mooiste kilometer in Italië’ en daar is geen woord van gelogen. De kilometers kustlijn met prachtige zandstranden, rotsachtige baaien en spectaculaire klippen staan garant voor vertier voor jong en oud.

Calabrië kent een lange historie en was ooit samen met Sicilië het centrum van Groot-Griekenland. Overal in de regio vind je dan ook nog verwijzingen naar vervlogen tijden. Plaatsen als Cosenza, Crotone, Vibo Valentia en Reggio Calabria zijn zeker het bezoeken waard tijdens je kampeervakantie op de camping in Calabrië, want ze herbergen talloze bijzondere gebouwen als kerken, kathedralen en kastelen.

Voor liefhebbers van natuurschoon is het Parco Nazionale del Pollino, genoemd naar het bergmassief rond de Monte Pollino op de grens van Basilicata en Calabria, een dichtbeboste, bergachtige regio en het grootste beschermde gebied van Italië, een absoluut hoogtepunt tijdens de kampeervakantie in Calabrië. Ontdek de bijzondere flora en fauna in het park tijdens prachtige wandelingen en verken de dorpjes en stadjes die nauwelijks hun eigenheid zijn verloren in de loop der jaren.

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat Calabrië als kampeerregio werkelijk alles in zich heeft om je kampeervakantie tot een regelrecht succes te maken en daarom is het niet zo vreemd dat steeds meer mensen hun weg weten te vinden naar de gezellige campings in Calabrië.

Meer weten over Calabrië?