Campings Middellandse Zee

De campings aan de Middellandse Zee in Italië liggen aan de westkant van ‘de Laars’ vanaf de grens met Frankrijk in het noorden tot aan het meest zuidelijke stukje van het vasteland van Italië: Calabrië. Eén ding is zeker als je gaat kamperen aan de Middellandse Zee in Italië: je hoeft je geen moment te vervelen tijdens je kampeervakantie op de campings hier!

Kamperen aan de Middellandse Zee

Wie gaat kamperen aan de Middellandse Zee heeft keuzes te over. Geen enkele andere Italiaanse kampeerregio heeft zoveel campings als het gebied rondom de Middellandse Zee. Alleen de Adriatische Zee komt met iets meer dan 200 campings, enigszins in de buurt. Je kunt in totaal uit meer dan 300 campings kiezen die langs de gehele kustlijn van de Tyrreense Zee liggen, plus campings op prachtige Italiaanse eilanden als Elba, Sardinië en Sicilië.

Campings Middellandse Zee

De campings aan de Middellandse Zee in Italië liggen langs de gehele kustlijn in Italiaanse regio’s als Ligurië, de Bloemenrivièra, Toscane, Lazio, Campanië, Cilento, Basilicata en het eerder genoemde Calabrië, Sicilië en Sardinië. Je hoeft dan ook nooit ver te lopen vanaf de camping voordat je op de prachtige stranden aan de Tyrreense Zee staat. Bij veel campings aan de Middellandse Zee huur je een staanplaats voor je eigen tent, camper of caravan, maar bij een aantal campings heb je ook de mogelijkheid om een accommodatie van de camping zelf te betrekken zodat je van alle gemakken voorzien bent tijdens je kampeervakantie aan de Middellandse Zee. Ieder type kampeerder vindt dan ook altijd wel een camping in één van regio’s aan de Middellandse Zee die aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie aan de Middellandse Zee

Je kampeervakantie aan de Middellandse Zee staat natuurlijk in het teken van zon, zee en strand. Het is dankzij het mediterrane klimaat goed toeven op de campings die vaak direct aan of vlakbij de kust zijn gelegen. Op de prachtige zandstranden kom je heerlijk tot rust of kun je juist actief aan de slag en tal van watersporten beoefenen.

Vakantie in Italië is natuurlijk ook lekker eten en drinken. Overal waar je komt krijg je de lekkerste streekgerechten voorgeschoteld en drink je wijnen die rechtstreeks van het land af komen. In de gezellige badplaatsen bruist het tot diep in de nacht. Ideaal voor de vakantieganger die wel van een feestje houdt.

Je kunt Italië niet los zien van kunst, cultuur en een eeuwenoude historie. Steden als Genua, Florence, Rome, Napels en Palermo zijn absolute hoogtepunten tijdens de kampeervakantie op de campings aan de Middellandse Zee.

Over de Middellandse Zee als kampeerregio raak je niet uitgesproken en misschien is het dan ook niet zo gek dat talloze kampeerders ieder jaar opnieuw kiezen voor één van de gezellige campings aan de Middellandse Zee. Je hebt immers keuze te over. Kies hieronder de regio waar je verder over wilt lezen:

Noord-Italië

Centraal Italië

Zuid-Italië

Eilanden