Campings Elba

De campings op Elba behoren tot de Italiaanse provincie Toscane en liggen in de Tyrreense Zee die tot de Middellandse Zee behoort. Iedereen kent Toscane als populaire vakantiebestemming, maar Elba, op nog geen 10 kilometer van het vasteland van Italië gelegen, is een ware parel als het om kamperen gaat. Onontdekt, klaar om verkend te worden vanaf de vele gezellige campings die Elba rijk is.

Kamperen op Elba

Wie gaat kamperen op Elba verblijft op het derde grootste eiland van Italië. Alleen Sicilië en Sardinië zijn groter. Vanaf Piombino vaart de veerboot naar prachtige havensteden als Portoferraio en Rio Marina. Vanaf de havens trek je vervolgens gemakkelijk naar de verschillende campings op Elba die veelal direct aan of vlakbij zee zijn gelegen.

Campings Elba

De campings op Elba liggen voornamelijk op het zuidelijke gedeelte van het eiland, al zijn er ook een tweetal campings aan de noordzijde te vinden in de buurt van hoofdstad Portoferraio. Bij de meeste campings op Elba huur je een staanplaats voor je eigen camper, caravan of tent, maar er zijn ook een aantal campings te vinden op Elba die de huur van een accommodatie ter plaatse mogelijk maken zodat je van all gemakken voorzien bent tijdens je kampeervakantie. Ieder type kampeerder vindt dan ook altijd wel een camping op Elba die geheel aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie op Elba

Als je op de camping op Elba verblijft, verblijf je op een beroemd eiland. De Franse Keizer Napoleon Bonaparte verbleef namelijk in totaal tien maanden in ballingschap op het eiland. Op het eiland zijn maar liefst drie musea aan Napoleon gewijd, waarvan twee de huizen zijn waarin hij verbleef van 4 mei 1814 tot 26 februari 1815. Alle drie zijn ze een must-do tijdens je kampeervakantie op Elba.

Elba kent een heerlijk klimaat en dit trekt al sinds jaar en dag steeds meer mensen naar het eiland die willen genieten van een echte zon-zee-strand vakantie in een prachtige omgeving. Uiteraard hoef je niet alleen maar te luieren aan de stranden op Elba: geliefde activiteiten onder vakantiegangers zijn onder meer zwemmen, surfen, duiken, snorkelen en zeilen.

Het eiland is niet heel groot, maar misschien net te groot om al fietsend verkend te worden. Pak eens de auto (of nog beter: huur een scooter) en verken het eiland middels korte ritjes door het heuvelachtige landschap waarbij je onderweg de mooiste stranden, indrukwekkendste rotspartijen en diverse pittoreske dorpjes tegenkomt die eeuwenoude verhalen vertellen over vervlogen tijden.

Ondanks de groeiende stroom van toeristen heeft het eiland haar eigenheid weten te behouden. Nog steeds vind je er rust, een prachtige natuur, authenticiteit en vooral volop vertier op de campings op dit beeldschone eiland vlak voor de kust van het vasteland van Italië.

Meer weten over Elba?