Campings Sardinië

Ten westen van het Italiaanse vasteland vinden we midden in de Middellandse Zee het op een na grootste eiland van Italië; Sardinië (Sardegna). Alleen Sicilië wat zuidoostelijk is gelegen van Sardinië is groter. Sardinië is een bijzonder eiland en wie hier gaat kamperen ontdekt al snel dat Sardegna weliswaar Italiaans is, maar vele invloeden vanuit Noord-Afrika en Arabië heeft. Wie een bijzondere kampeervakantie op één van Italië’s mooiste eilanden zoekt, zit op de campings op Sardinië prima op zijn plek!

Kamperen op Sardinië

Wie gaat kamperen op Sardinië doet dit veelal in het voorjaar, in de zomer en in het najaar. Dankzij het mediterrane klimaat wat er heerst zijn de zomers erg warm en de winters mild. Je bevindt je bovendien op een eiland en hebt dus ook altijd te maken met de wind die door de Italianen Maestrale wordt genoemd. Het is dan ook heerlijk toeven op de campings op Sardinië.

Campings Sardinië

De campings op Sardinië liggen verspreid over het gehele eiland, maar vrijwel allemaal aan of vlakbij zee zodat je optimaal kunt genieten van een heerlijke zon-zee-strand vakantie op Sardinië. Doorgaans huur je bij de meeste campings op Sardegna een staanplaats voor je eigen camper, tent of caravan, maar bij een aantal campings op Sardinië kun je ook een accommodatie van de camping zelf betrekken zodat je van alle gemakken voorzien bent tijdens je kampeervakantie. Zo vindt ieder type kampeerder altijd wel een camping op Sardinië die volledig aansluit bij de persoonlijke behoeftes.

Vakantie op Sardinië

De campings op Sardinië beschikken doorgaans over ruime faciliteiten zodat je je prima zou kunnen amuseren op de camping zelf tijdens je kampeervakantie, maar daarvoor reis je natuurlijk niet helemaal naar Sardinië af.

Het spreekt voor zich dat je hier heerlijk kunt genieten van een echte zon-zee-strand vakantie waarbij je lekker kunt luieren op de diverse strandjes of juist actief watersporten kunt beoefenen als zwemmen, surfen, duiken, snorkelen, zeilen en waterskiën.

Wandelaars en fietsers kunnen ook hun hart ophalen tijdens hun kampeervakantie op Sardinië. Sardinië kent een bijzondere flora en fauna waarbij het diepe binnenland (het Gennargentu gebergte en het gelijknamige park Parco Nazionale de Gennargentu) absoluut het bezoeken waard is. Tijdens je wandelingen kom je langs idyllische dorpjes en heb je kans om oog in oog te komen te staan met kuddes schapen, adelaars, gieren, wilde katten en moeflons.

Typisch voor Sardinië zijn de zogenaamde Nuraghi. Dit zijn bouwwerken die in de bronstijd op Sardinië zijn gebouwd door de toenmalige inheemse bevolking. De kegelvormige, cementloze bouwsels van opgestapelde blokken basalt dienden onder meer als woningen, verdedigingstorens en soms werden meerdere Nuraghi met elkaar verbonden en dienden zo als compleet dorp, zoals bijvoorbeeld in de immense grot in de berg Tiscali. De meest bekende nog te bezichtigen Nuraghi zijn die van Su Nuraxi (op de werelderfgoedlijst van UNESCO), de Nuraghe Losa bij Abbasanta, Sa Corona Arrubiu, Santu Antine te Torralba en Palmavera bij Alghero.

Natuurlijk is je kampeervakantie op Sardinië niet compleet als je hoofdstad Cagliari niet bezocht hebt. Cagliari kent een rijke historie en veel invloeden uit de verschillende tijdsperiodes zijn dan ook nog terug te vinden in de stad. Absolute aanraders zijn onder meer de Santa Maria kathedraal, de San Saturnino basiliek, het Romeinse amfitheater, de botanische tuin en de Citadella dei Musei.

Al met al is Sardinië een bijzondere en vooral veelzijdige kampeerregio die je kennis laat maken met een stukje Italië wat je in geen andere kampeerregio tegen zult komen. Het is dan ook niet voor niets dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw kiezen voor een camping op Sardinië!

Meer weten over Sardinië?