Campings Toscane

De campings in Toscane liggen centraal in Italië en worden omringd door andere populaire kampeerregio’s als Ligurië, Emilia-Romagna, Umbrië, Lazio en Marche. Aan de westkant van Toscane bevindt zich de Tyrreense Zee die onderdeel uitmaakt van de Middellandse Zee.

Kamperen in Toscane

Wie gaat kamperen in Toscane ontdekt al snel waarom de kampeerregio zo populair is onder kampeerders: velden vol zonnebloemen en klaprozen, olijfbomen en  wijngaarden zo ver als je kunt kijken en prachtige landhuizen en middeleeuwse stadjes en dorpen sieren het landschap van Toscane. Niet voor niets dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw terugkeren naar de campings in dit prachtige stukje Italië.

Campings Toscane

De campings in Toscane liggen verspreid over de gehele kampeerregio. Zo vind je in Toscane campings in kustplaatsen als Livorno en San Vincenzo en op het eiland Elba in de Tyrreense Zee, maar ook dieper landinwaarts vlakbij de stad Sienna, Arezzo en Florence. Zo vindt ieder type kampeerder altijd wel een camping in Toscane die volledig aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren. Doorgaans huur je bij de meeste campings een staanplaats voor je eigen camper, caravan of tent, maar er zijn ook een aantal campings in Toscane waar je een accommodatie van de camping kunt betrekken zodat je van alle gemakken voorzien bent tijdens je kampeervakantie.

Vakantie in Toscane

De campings in Toscane beschikken veelal over meer dan voldoende faciliteiten om je de gehele vakantie prima te amuseren op de camping zelf, maar daarvoor trek je natuurlijk niet helemaal naar Italië.

De meer dan 100 kilometer aan kust in Toscane nodigt natuurlijk uit voor een echte zon-zee-strand vakantie. Lekker luieren aan het strand, watersport beoefenen en ’s avonds op één van de gezellige terrassen van de vele badplaatsjes genieten van de bekende Italiaanse lekkernijen.

Toscane is natuurlijk vooral geliefd vanwege de overweldigende landschappen die je hier aantreft. Rondrijden in Toscane is dan ook een waar genot, maar nog beter wandel of fiets je zelf door het glooiende landschap wat al sinds jaar en dag kunstenaars en artiesten inspireert en kampeerders ieder jaar opnieuw massaal doet doen terugkeren naar de gezellige campings hier.

Toscane is echter meer dan zee, natuur en het bourgondische leven. Liefhebbers van kunst, cultuur en historie halen hun hart op in Toscane. Bezoek bijvoorbeeld Florence tijdens je kampeervakantie. Florence is de hoofdstad van Toscane en geldt als de bakermat van de renaissance en daarmee als één van de bekendste cultuursteden van Europa. Er is in Florence zoveel te zien dat je er een vakantie op zich mee zou kunnen vullen, maar ondanks dat je waarschijnlijk niet alle belangrijke bezienswaardigheden zult kunnen bezichtigen is het bezoeken van de stad het meer dan waard. Ditzelfde geldt voor de steden Sienna, Lucca, Cortona en natuurlijk Pisa waar de welbekende scheve toren staat.

Al met al heeft Toscane zich in de loop der tijd bewezen als één van Italië’s mooiste, fijnste en populairste kampeerregio’s. Je hoeft je dan ook geen moment zorgen te maken dat je je je zult vervelen tijdens je kampeervakantie op de campings in deze veelzijdige kampeerregio.

Meer weten over Toscane?