Campings Lazio

De campings in Lazio liggen in het midden van Italië en worden omringd door populaire Italiaanse kampeerregio’s als Toscane, Umbrië, Abruzzen, Molise, Campanië en natuurlijk de Tyrreens Zee die onderdeel vormt van de Middellandse Zee. Lazio (Latium in het Latijns) is uiteraard de regio waar hoofdstad Rome is gevestigd, maar biedt de vakantieganger veel meer dan alleen maar cultuur en historie tijdens de kampeervakantie op de campings in dit prachtige stukje Italië.

Kamperen in Lazio

Wie gaat kamperen in Lazio verblijft in een historisch stuk Italië. In wereldstad Rome ontdek je er alles over en zul je tijd en ogen tekort komen om alle belangrijke bezienswaardigheden te ontdekken. De ligging aan de Tyrreense Zee en het aangename klimaat zorgen er voor dat je er ook kunt genieten van een echte zon-zee-strand vakantie. Het is dan ook niet voor niets dat de campings in Lazio het gehele jaar door goed bezocht worden.

Campings Lazio

De campings in Lazio liggen verspreid over de gehele regio. Je vindt bijvoorbeeld een aantal campings rondom de prachtige meren in Lazio: het meer van Bolsena en het meer van Bracciano. Natuurlijk zijn er ook campings in Lazio te vinden rondom Rome zodat je niet ver hoeft te reizen om in het historische centrum te komen en er zijn campings aan de fijne kust van de Tyrreense Zee zodat je een echte zon, zee en strandvakantie zult ervaren in Lazio.

Bij de meeste campings huur je een staanplaats voor je eigen caravan, tent of camper, maar er zijn ook een aantal campings in Lazio te vinden waar je een accommodatie van de camping zelf kunt betrekken zodat je van alle gemakken voorzien bent tijdens je kampeervakantie. Ieder type kampeerder vindt dan ook altijd wel een camping in Lazio die goed aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie in Lazio

Je kunt er tijdens de kampeervakantie op de campings in Lazio niet omheen: je gaat Rome bezoeken. Hier vind je alle belangrijke bezienswaardigheden in Rome, maar het VVV kantoor in Rome biedt ook speciale, korte rondleidingen aan als ‘Rome in 24, 48 of 96 uur’. In vogelvlucht zie je absolute hoogtepunten als: de basiliek St.Pieter in Vaticaanstad, het Pantheon, het Forum Romanum, Castel Sant’Angelo, het Colosseum, Circus Maximus en pleinen als Piazza Navona en Piazza di Spagna met de Villa Medici en de beroemde Spaanse trappen naar de kerk Trinità dei Monti. Een aanrader om te doen als je niet al teveel tijd hebt tijdens je kampeervakantie in Lazio om Rome te ontdekken.

Naast Rome zijn ook de meren van Bolsena en Bracciano absolute toeristische trekpleisters. De meren zijn kratermeren en kennen een rijke historie. Je kunt er heerlijk wandelen en genieten op de strandjes aan het kraakheldere water en plaatsen als BolsenaBracciano, Anguillara Sabazia en Trevignano Romano zijn allen het bezoeken zeker waard.

Toch gaan de meeste kampeerders in Lazio richting de kust als het om een zon-zee-strand kampeervakantie gaat. De kustlijn aan de Tyrreense Zee staat garant voor plezier. Lekker luieren op het strand, watersport beoefenen of misschien zelfs wel een uitstapje naar Sicilië of Sardinië. Vanaf havenstad Civitavecchia vertrekken dagelijks veerboten naar de eilanden aan de Tyrreense Zee.

Het zal intussen geen geheim meer zijn: Lazio heeft als kampeerregio alles in zich om je vakantie tot een regelrecht succes te maken en daarom is het ook niet zo vreemd dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw terugkeren naar de gezellige campings in dit bijzondere stuk Italië.

Meer weten over Lazio?