Campings Meer van Bracciano

De campings aan het meer van Bracciano zijn gesitueerd in de regio Lazio in centraal Italië en vormen een belangrijke vakantiebestemming voor mensen die willen genieten van natuur, zon, zee en strand. Lago di Bracciano, zoals het Braccianomeer op z’n Italiaans wordt genoemd, is het kleinste kratermeer in Lazio. Het grotere kratermeer, het meer van Bolsena, ligt noordelijker in Lazio.

Kamperen aan het Meer van Bracciano

Wie gaat kamperen aan het meer van Bracciano doet dit vooral vanwege de rust, de beeldschone natuur en het aangename klimaat, maar zeker ook door de geringe afstand tussen wereldstad Rome en het meer: binnen het uur sta je middenin het historische centrum van de stad. Je beleeft aan het meer van Bracciano overigens een echte zon-zee-strand vakantie zonder daarvoor daadwerkelijk aan de kust van de Tyrreense Zee (onderdeel van de Middellandse Zee) te verblijven. Een dagje zee is echter wel goed mogelijk tijdens je kampeervakantie aan het meer van Bracciano: de kust is ook slechts een uurtje verwijderd vanaf de campings aan het meer.

Campings meer van Bracciano

De campings aan het meer van Bracciano liggen logischerwijs allemaal aan of vlakbij het meer. In veel gevallen stap je dan ook gewoon direct vanaf de campings de strandjes aan het Braccianomeer op. Bij de meeste campings aan Lago di Bracciano huur je een staanplaats voor je eigen camper, tent of caravan, maar bij een aantal campings heb je ook de mogelijkheid om een accommodatie te huren zodat je van alle gemakken voorzien bent tijdens je kampeervakantie. Ieder type kampeerder vindt dan ook altijd wel een camping aan het meer van Bracciano die volledig aansluit bij de persoonlijke behoefte.

Vakantie aan het Bracciano

De campings aan het Braccianomeer beschikken veelal over voldoende faciliteiten om je de gehele kampeervakantie prima te amuseren op de camping zelf, maar daarvoor reis je natuurlijk niet helemaal naar centraal Italië.

Naast het luieren aan het meer en het beoefenen van diverse watersporten (niet gemotoriseerd), zijn wandelen en fietsen door het prachtige gebied rondom het meer geliefde bezigheden onder kampeerders die aan het Meer van Bracciano op vakantie zijn. De natuur is er geweldig en het water kraakhelder. Dit komt doordat er geen gemotoriseerd vaarverkeer plaats mag vinden op het meer (op uitzondering van de politie). Het Meer van Bracciano wordt namelijk onder meer gebruikt om de tuinen van het Vaticaan in Rome mee te besproeien.

Aan het meer liggen een drietal plaatsen: Bracciano, Anguillara Sabazia en Trevignano Romano, waarbij vooral Bracciano een belangrijke toeristische trekpleister bevat: Castello Odeschalchi. Het middeleeuwse kasteel kijkt uit over de gehele omgeving en herbergt diverse 15e-eeuwse plafonds, wapenuitrustingen, meubilair en tal van overige antieke kunststukken. Een gedeelte van het kasteel kan gehuurd worden voor huwelijken e.d. en beroemdheden als Tom Cruise en Katie Holmes hebben hier dan ook gebruik van gemaakt om hun huwelijk te voltrekken.

Het meer van Bracciano ligt op een steenworp afstand van Rome en je kunt dan ook absoluut niet om de stad heen tijdens je kampeervakantie aan het Braccianomeer. De wereldstad is in een klein uur te bereiken vanaf de campings aan het meer van Bracciano. Hier vind je een overzicht van alle belangrijke bezienswaardigheden in Rome, maar het VVV van Rome organiseert (korte) rondleidingen door de stad waarbij je langs beroemde bouwwerken komt als het Colosseum, het Forum Romanum, het Pantheon, de Sint-Pietersbasiliek, de Trevifontein en het Monument van Victor Emanuel II.

Wie toch een dagje de kust wilt bezoeken tijdens de kampeervakantie aan het Braccianomeer, zit ook vaak binnen het uur in één van de gezellige badplaatsen aan de kust van Lazio. Havenstad Civitavecchia is daarbij een absolute aanrader. Het oude stadje kent enkele prachtige zandstranden en een aantal bezienswaardigheden in de binnenstad zoals het enorme Forte Michelangelo en het 17e eeuwse Palazzo della Guarigione waar het Museo Nazionale Archeologico is gevestigd. Vanuit Civitavecchia heb je ook de mogelijkheid om de Italiaanse eilanden Sardinië en Sicilië te bezoeken. Dagelijks vaart de veerboot naar de havens van Palermo en Olbia.

Al met al staan de campings aan het Meer van Bracciano garant voor plezier en zijn ze het ideale uitgangspunt voor uitstapjes binnen en buiten de regio Lazio.

Meer weten over het meer van Bracciano?