Campings Meer van Bolsena

De campings aan het meer van Bolsena liggen in de regio Lazio in centraal Italië en vormen een belangrijke vakantiebestemming voor mensen die willen genieten van natuur, zon, zee en strand. Lago di Bolsena, zoals het Bolsenameer door de Italianen wordt genoemd, is het grootste kratermeer in Lazio. Het kleinere kratermeer, het meer van Bracciano, ligt zuidelijker in Lazio, niet ver bij hoofdstad Rome vandaan.

Kamperen aan het Meer van Bolsena

Wie gaat kamperen aan het meer van Bolsena doet dit vooral vanwege de rust, de beeldschone natuur en het aangename klimaat. Je beleeft er een echte zon-zee-strand vakantie zonder daarvoor daadwerkelijk aan de kust van de Tyrreense Zee (onderdeel van de Middellandse Zee) te verblijven. Een dagje zee is echter wel goed mogelijk tijdens je kampeervakantie aan het Bolsenameer: de kust is slechts een uurtje rijden vanaf de campings aan het meer van Bolsena.

Campings meer van Bolsena

De campings aan het meer van Bolsena liggen logischerwijs allemaal aan of vlakbij het meer. In veel gevallen stap je dan ook gewoon direct vanaf de campings de strandjes aan het Bolsenameer op. Bij de meeste campings aan Lago di Bolsena huur je een staanplaats voor je eigen tent, camper of caravan, maar bij een aantal campings heb je ook de mogelijkheid om een accommodatie van de camping te betrekken zodat je van alle gemakken voorzien bent tijdens je kampeervakantie. Ieder type kampeerder vindt dan ook altijd wel een camping aan het meer van Bolsena die goed aansluit bij de persoonlijke behoefte.

Vakantie aan het Bolsenameer

De campings aan het Bolsenameer beschikken vaak over meer dan voldoende faciliteiten om je de gehele kampeervakantie prima te amuseren op de camping zelf, maar daarvoor reis je natuurlijk niet helemaal naar het midden van Italië.

Naast het luieren aan het meer en het beoefenen van watersporten, zijn wandelen en fietsen door het prachtige gebied rondom het meer geliefde bezigheden onder kampeerders die aan het Meer van Bolsena op vakantie zijn. De natuur is er geweldig en onderweg kom je diverse authentieke Italiaanse dorpjes en stadjes tegen. Noemenswaardige plaatsen zijn onder meer Bolsena, Montefiascone en Marta. In het meer liggen 2 eilandjes: Isola Martana en Isola Bisentina. De laatst genoemde is de grootste van de twee en is bereikbaar per veerboot. Op het eiland zijn sporen gevonden van de Etrusken en de Romeinen en het eiland is dan ook een populaire plek om te ontdekken tijdens je kampeervakantie aan het Bolsenameer.

Het meer van Bolsena is gelegen in Lazio en om Rome kun je dan ook absoluut niet heen tijdens je kampeervakantie aan het Bolsenameer. De wereldstad is in een kleine twee uur te bereiken vanaf de campings aan het meer van Bolsena. Hier vind je een overzicht van alle belangrijke bezienswaardigheden in Rome, maar het VVV van Rome organiseert (korte) rondleidingen door de stad waarbij je langs beroemde bouwwerken komt als het Colosseum, het Forum Romanum, het Pantheon, de Sint-Pietersbasiliek, de Trevifontein en het Monument van Victor Emanuel II. Waarschijnlijk zul je ogen en tijd tekort komen tijdens je bezoek aan Rome, maar je kunt de stad gewoon niet overslaan als je op de camping staat aan het meer van Bolsena.

Wie toch een dagje de kust wilt bezoeken tijdens de kampeervakantie aan het Bolsenameer, zit vaak binnen het uur in één van de gezellige badplaatsen aan de kust van Lazio. Aanrader is havenstad Civitavecchia. Het oude stadje wat gesticht is door de Etrusken kent enkele prachtige zandstranden en een aantal bezienswaardigheden in de binnenstad zoals het enorme kasteel Forte Michelangelo en het 17e eeuwse Palazzo della Guarigione waar het Museo Nazionale Archeologico is gevestigd. Vanuit hier heb je ook de mogelijkheid om de Italiaanse eilanden Sardinië en Sicilië te bezoeken. Dagelijks brengt de veerboot je naar de havens van Palermo en Olbia. Zo kun je je kampeervakantie aan het Meer van Bolsena met een dagje Sardinië en/of Sicilië combineren, maar dit is natuurlijk ook ideaal wanneer je op doorreis door Italië bent!

Al met al staan de campings aan het Meer van Bolsena garant voor plezier en zijn ze het ideale uitgangspunt voor uitstapjes binnen en buiten de regio Lazio.

Meer weten over het meer van Bolsena?