Campings Molise

De campings in Molise liggen in zuidelijk centraal Italië en worden omringd door andere populaire Italiaanse kampeerregio’s als de Abruzzen, Lazio, Campanië, Apulië en natuurlijk de Adriatische Zee. Molise is de kleinste regio van Italië (alleen het Aostadal is qua oppervlakte kleiner), maar zeker niet de minste als het om kamperen gaat.

Kamperen in Molise

Wie gaat kamperen in Molise doet dat vooral vanwege de natuur en het ontbreken van massatoerisme zoals we dat van andere populaire kampeerregio’s als Toscane, Lombardije, Emilia-Romagna en Veneto kennen. Een kampeervakantie in Molise is dan ook vooral tot rust komen en genieten van Italië zoals dat in geen andere regio kan.

Campings Molise

De campings in Molise liggen overwegend aan de Adriatische Zee, maar zijn absoluut niet te vergelijken met de overwegend volle campings in andere badplaatsen aan de Adriatische kust zoals Rimini en Riccione. Je zult op de campings in Molise zelfs veel lokale mensen tegenkomen en vaak zegt dat al genoeg. Bij de meeste campings in Molise kun je terecht voor een staanplaats voor je eigen tent, caravan of camper, maar je hebt tevens vaak de mogelijkheid om een accommodatie van de camping zelf te betrekken zodat je van alle gemakken voorzien bent tijdens je kampeervakantie in Molise.

Vakantie in Molise

Molise is overwegend bergachtig, maar niet zo ruig als de nabijgelegen Abruzzen. De hoogste bergen liggen in het westen (La Meta) en het zuiden (Monti del Matese) van de regio. La Meta behoort tot het prachtige park Parco Nazionale d’Abruzzo en dit park is dan ook een absolute aanrader tijdens je kampeervakantie op de campings in Molise. Je vindt er een bijzondere flora en fauna die je nergens anders in Europa zult tegenkomen. Pas wel op tijdens je wandelingen, want in het gebied worden regelmatig wolven en everzwijnen gesignaleerd en zelfs de bruine beer wordt hier af en toe gespot!

Je vakantie in Molise staat natuurlijk ook in het teken van zon-zee-strand. Dankzij het continentale klimaat is het hier ’s zomers flink warm en waar kun je beter afkoelen dan aan zee? Massatoerisme is er (nog) niet in Molise. De brede witte zandstranden hoef je dus slechts met een handjevol mensen te delen. Geen gevecht om strandbedjes zoals op de drukkere Italiaanse stranden, maar gemoedelijk neerstrijken op je eigen stukje strand. Dat is verblijven op de campings in Molise.

Molise is ook één van de dunst bevolkte regio’s van Italië en echt grote steden kom je er niet tegen. Campobasso is de hoofdstad van de regio en biedt enkele bezienswaardigheden zoals een oud kasteel uit 1459 en de kerk van San Martino. Andere bezienswaardigheden in de buurt van de campings in Molise: Larino (waar nog Albanees wordt gesproken!) met een 14de eeuwse kathedraal, Petrella Tifernina, met een prachtige Romaanse kerk San Giorgio uit de 12de eeuw, het kasteel van Bagnoli del Trigno, een stadje aan de voet van een steile rots waar het kasteel op balanceert.

Molise is echter vooral veel kleine, schilderachtige dorpjes en kleine gehuchten, prachtig gelegen in de heuvels. Hoofdattractie is hier simpelweg de natuur en de rust zoals je deze in geen andere Italiaanse kampeerregio zult ervaren. Het is dan ook niet zo gek dat toch steeds meer mensen de gezellige campings in Molise ontdekken.

Meer weten over Molise?