Campings Veneto

De campings in Veneto liggen in het noordoosten van Italië en vooral rond populaire vakantiebestemmingen zoals de Adriatische Zee, het Gardameer en de uitlopers van de Dolomieten. De kampeervakantie in Veneto is dan ook net zo veelzijdig als de kampeerregio zelf en je kunt er werkelijk alle kanten op. Het is dan ook niet voor niets dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw terugkeren naar de gezellige campings in Veneto!

Kamperen in Veneto

Als je gaat kamperen in Veneto kun je natuurlijk niet om Venetië heen. Vooral vanwege de ligging en handelscontacten is Venezia een grootmacht geworden en heeft de hele regio van de vruchten geplukt. Je zult dan ook volop rijkdom, cultuur en historie tegenkomen in Veneto, maar ook prachtige omgevingen waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen of andere sportieve activiteiten kunt ondernemen tijdens je verblijf op de campings in Veneto.

Campings Veneto

De campings in Veneto liggen goed verspreid over de kampeerregio. Je vindt er campings in het noorden aan de uitlopers van de prachtige Dolomieten en een twintigtal campings aan het schilderachtige Gardameer. Aan de oostkant van Veneto ligt de Adriatische Zee en op de campings hier geniet je natuurlijk van een echte zon-zee-strand vakantie. Doorgaans huur je bij de meeste campings in Veneto een staanplaats voor je eigen tent, caravan of camper, maar er zijn ook een aantal campings te vinden waar je een accommodatie van de camping zelf kunt betrekken zodat je van alle gemakken voorzien bent tijdens je kampeervakantie. Ieder type kampeerder vindt dan ook altijd wel een camping in Veneto die volledig aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie in Veneto

Veneto is een gevarieerde kampeerregio en de mogelijkheden tijdens je kampeervakantie zijn dan ook eindeloos. De Adriatische Zee nodigt uiteraard uit tot lekker luieren aan het strand en trekt ieder jaar opnieuw veel watersportliefhebbers. Je kunt er prima zwemmen, duiken, snorkelen, varen, zeilen, surfen en tal van andere watersportactiviteiten beoefenen.

Ditzelfde geldt voor de campings aan het Gardameer, al trekken veel kampeerders juist vanwege de schoonheid van het meer naar Lago di Garda. Een diepblauw meer met enorme bergtoppen op de achtergrond zorgt er voor dat veel wandelaars en fietsers de omgeving van het meer al wandelend of fietsend willen verkennen. Een aanrader: neem vanuit Malcesine aan de oostelijke oever van het meer de kabelbaan naar de 1850 meter hoge top van Monte Baldo voor een overweldigend uitzicht over het meer en de omliggende bergen. Andere aanraders aan het Gardameer zijn pittoreske dorpjes als Peschiera en Lazise waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan.

De kampeerders die richting het noorden trekken doen dit vaak vanwege de schitterende Dolomieten en de mogelijkheden die het gebergte biedt. ’s Winters kun je er bijvoorbeeld prima wintersporten en ’s zomers trekken vooral de actievelingen richting de campings in Veneto die rondom de uitlopers van de Dolomieten zijn gesitueerd. Mountainbiken, bergbeklimmen, raften, kanoën, kajakken en parasailen zijn geliefde bezigheden onder vakantievierders hier.

Venetië, de stad die gebouwd is op tientallen eilandjes is natuurlijk dé trekpleister van de regio. Je mag de stad dan ook zeker niet overslaan tijdens je kampeervakantie in Veneto. Maak een boottocht met een echte gondel en slenter door de smalle en intieme straatjes richting het San Marcoplein en de gelijknamige Basiliek.

Andere steden die het bezoeken tevens waard zijn tijdens je verblijf op de campings in Veneto, zijn onder meer Verona, Vicenza en Padova. Allemaal vertellen ze eeuwenoude verhalen over vervlogen tijden. Je zult je ogen uitkijken met alle bijzondere bezienswaardigheden zoals kerken, paleizen, musea en gebouwen die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. De binnenstad van Verona staat zelfs in z’n geheel op de beroemde lijst!

Het zal je vast niet verbazen dat Veneto als kampeerregio werkelijk alles in zich heeft om je kampeervakantie tot een regelrecht succes te maken en het is dan ook niet vreemd dat steeds meer mensen naar de campings in dit prachtige stukje Italië trekken.

Meer weten over Veneto?