Campings Dolomieten

De campings in de Dolomieten liggen in het noordoosten van Italië op de grens met Oostenrijk en Zwitserland. De Dolomieten omvatten de zuidelijke uitlopers van de Alpen en liggen in populaire Italiaanse kampeerregio’s als Trentino-Zuid-Tirol en Zuid-Tirol. Het gebergte wat ruim 60 miljoen jaar geleden is ontstaan uit gemineraliseerd koraal staat garant voor een veelzijdige en bijzondere kampeervakantie in één van de mooiste streken van Italië!

Kamperen in de Dolomieten

Wie gaat kamperen in de Dolomieten ontdekt al snel waarom de regio zo geliefd is onder kampeerders. De schoonheid van de natuur, de talloze activiteiten die je hier kunt ondernemen en de vriendelijkheid van de lokale bevolking zorgen er jaar na jaar voor dat kampeerders iedere keer opnieuw voor een camping in de Dolomieten kiezen.

Campings Dolomieten

De campings in de Dolomieten liggen verspreid over de kampeerregio’s Trentino-Zuid-Tirol, Zuid-Tirol, Veneto en Friuli-Venezia Giulia. Er is dan ook altijd wel een camping in de Dolomieten te vinden die aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Je kunt bij de meeste campings een staanplaats voor je eigen tent, camper of caravan huren, maar bij een aantal campings in de Dolomieten kun je ook een accommodatie van de camping zelf betrekken zodat je van alle gemakken voorzien bent tijdens je kampeervakantie.

Vakantie in de Dolomieten

De campings in de Dolomieten beschikken veelal over voldoende voorzieningen om je de gehele kampeervakantie prima op de camping zelf te amuseren, maar daarvoor reis je natuurlijk niet helemaal naar Noord-Italië af.

De wintersporters die naar de Dolomieten trekken kunnen hun hart ophalen. Er zijn diverse campings in de Dolomieten te vinden die direct aan of vlakbij een skilift gelegen zijn. Je stapt dan ook gewoon direct vanaf de campings de pistes op. Zowel voor de beginnende, als de gevorderde wintersporter zijn er voldoende pistes te vinden die een flinke uitdaging vormen.

’s Zomers brengen de skiliften je juist naar de plaatsen waar je de mooiste uitzichten hebt. Faloria is één van de bekendste. Laat je met de kabelbaan naar 2340 meter hoogte brengen en vergeet daarbij zeker je fototoestel niet, want je schiet hier werkelijk de mooiste plaatjes!

In een bergachtige omgeving als de Dolomieten zul je natuurlijk ook veel actievelingen vinden. Mountainbiken, bergbeklimmen, parasailen, raften, kanoën en kajakken zijn enkele populaire activiteiten van kampeerders die juist voor de actie naar de campings in de Dolomieten komen.

Toch is het niet alleen maar natuur en sportief zijn in de Dolomieten. De regio kent een rijke historie en de talloze kastelen, burchten, ruïnes en kloosters zijn de stille getuigen uit vervlogen tijden. Stadjes als Trento, Bozen en Merano zijn het bezoeken zeker waard tijdens je kampeervakantie in de Dolomieten en zelfs een dagtripje naar Venetië of Innsbrück in Oostenrijk behoort tot de mogelijkheden.

De Dolomieten biedt als kampeerregio werkelijk alles wat je maar van een kampeervakantie mag verwachten en daarom is het niet vreemd dat steeds meer mensen naar de campings in de Dolomieten trekken om heerlijk tot rust te komen of juist actief te zijn.

Meer weten over de Dolomieten?