Campings Friuli-Venezia Giulia

De campings in Friuli-Venezia Giulia liggen in het uiterste noordoosten van Italië op de grens met Oostenrijk en Slovenië. Friuli-Venezia Giulia wordt verder omringd door populaire kampeerregio’s als Veneto en de Adriatische Zee.

Kamperen in Friuli-Venezia Giulia

Wie gaat kamperen in Friuli-Venezia Giulia ontdekt al snel waarom de kampeerregio zo populair is onder kampeerders. De natuur is er prachtig en de mogelijkheden tijdens je kampeervakantie zijn eindeloos. Je kunt bijvoorbeeld heerlijk luieren op de stranden aan de Adriatische Zee, maar natuurlijk ook watersport beoefenen. In het noordelijker gelegen gedeelte van Friuli-Venezia Giulia heb je te maken met de uitlopers van de Dolomieten en kun je uitstekend wandelen en tal van andere sportieve activiteiten beoefenen. De naam Friuli-Venezia Giulia is misschien wat verwarrend, want de stad Venetië ligt immers in Veneto. Toch is Venezia prima bereikbaar vanaf de campings in Friuli-Venezia Giulia.

Campings Friuli-Venezia Giulia

De campings in Friuli-Venezia Giulia liggen voornamelijk aan of vlakbij de Adriatische Zee, maar er zijn ook een aantal campings wat dieper landinwaarts gesitueerd rondom de Julische Alpen in het noorden. Bij veel campings in Friuli-Venezia Giulia huur je een staanplaats voor je eigen camper, caravan of tent, maar je vindt hier ook een aantal campings waar je een accommodatie van de camping zelf kunt betrekken zodat je van alle gemakken voorzien bent tijdens je kampeervakantie. Ieder type kampeerder vindt dan ook altijd wel een camping in Friuli-Venezia Giulia die goed aansluit bij de persoonlijke behoefte.

Vakantie in Friuli-Venezia Giulia

De campings in Friuli-Venezia Giulia beschikken vaak over voldoende faciliteiten om je een vakantie lang prima te amuseren op de camping zelf, maar daarvoor trek je natuurlijk niet helemaal naar het noorden van Italië.

Het spreekt voor zich dat kampeerders die richting de campings aan de Adriatische Zee trekken dit vooral doen om te genieten van een echte zon-zee-strand vakantie. Het klimaat is er bijzonder aangenaam en buiten luieren op het strand zijn er volop mogelijkheden om te zwemmen, duiken, snorkelen, surfen, zeilen en waterskiën. Langs de kust vind je tal van pittoreske badplaatsjes die de echte Italiaanse sfeer uitademen. Een absolute aanrader is de oude havenstad Triëst. Trieste kent een rijke historie en de vele bijzondere gebouwen zijn hier de stille getuigen van. Je vindt er diverse kastelen, tempels, kerken en het Romeinse theater. De echte blikvanger is het schitterende stadsplein met een open uitzicht op zee.

In de naam Friuli-Venezia Giulia is Venetië opgenomen en ondanks dat de stad niet in de provincie zelf ligt, is deze prima bereikbaar vanaf de campings in Friuli-Venezia Giulia. De stad die gebouwd is op tientallen eilandjes moet je natuurlijk bezocht hebben tijdens je kampeervakantie hier. In veel gevallen rij je binnen het uur naar de wereldberoemde stad.

Friuli-Venezia Giulia is echter meer dan alleen zee en cultuur. Wie richting het noorden trekt zal versteld zijn van de schoonheid van de kampeerregio. Vooral de Julische Alpen rondom Tarvisio zijn beeldschoon met hele stukken ongerepte natuur. In Friuli-Venezia Giulia vind je overigens ook één van de grootste aaneengesloten bossen van Europa wat er voor zorgt dat wandelaars en liefhebbers van rust en natuur richting de campings in Friuli-Venezia Giulia trekken. Een laatste aanrader voor natuurliefhebbers: de Laghi di Fusine, juwelen van bergmeren in een fantastische omgeving.

Al met al biedt Friuli-Venezia Giulia je als kampeerregio een uiterst veelzijdige kampeervakantie in een van Italië’s mooiste regio’s. Het is dan ook niet voor niets dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw terugkeren naar de campings in Friuli-Venezia Giulia.

Meer weten over Friuli-Venezia Giulia?