Campings Adriatische Zee

De campings aan de Adriatische Zee in Italië liggen aan de oostkant van ‘de Laars’ vanaf de grens met Slovenië in het noorden tot aan het meest zuidelijke stukje van het vasteland van Italië: Apulië. Eén ding is zeker als je gaat kamperen aan de Adriatische Zee in Italië: je gaat je geen moment vervelen tijdens je kampeervakantie op de campings hier!

Kamperen aan de Adriatische Zee

Wie gaat kamperen aan de Adriatische Zee heeft keuzes te over. Vrijwel geen enkele andere Italiaanse kampeerregio heeft zoveel campings als het gebied rondom de Adriatische Zee. Alleen aan de andere kant van Italië, aan de Middellandse Zee, zul je meer campings aantreffen. In totaal kun je uit meer dan 200 campings kiezen die langs de gehele Adriatische kustlijn liggen.

Campings Adriatische Zee

De campings aan de Middellandse Zee in Italië liggen langs de gehele kustlijn in Italiaanse regio’s als Friuli-Venzia Giulia, Veneto, Emilia-Romagna, Marche, Abruzzen, Molise, Gargano en Apulië. Je hoeft dan ook nooit ver te lopen vanaf de camping voordat je op de prachtige stranden aan de Adriatische Zee staat. Bij veel campings aan de Adriatische Zee huur je een staanplaats voor je eigen camper, tent of caravan, maar bij een aantal campings heb je ook de mogelijkheid om een accommodatie van de camping te betrekken zodat je van alle gemakken voorzien bent tijdens je kampeervakantie aan de Adriatische kust. Ieder type kampeerder vindt dan ook altijd wel een camping in één van regio’s aan de Adriatische Zee die aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie aan de Adriatische Zee

Je kampeervakantie aan de Adriatische Zee staat natuurlijk vooral in het teken van zon, zee en strand. Het is dankzij het mediterrane klimaat goed toeven op de campings die vaak direct aan of vlakbij de kust gelegen zijn. Op de prachtige zandstranden kom je heerlijk tot rust of kun je juist actief aan de slag en diverse watersporten beoefenen.

Vakantie in Italië is natuurlijk ook lekker eten en drinken. Overal waar je komt krijg je de lekkerste streekgerechten voorgeschoteld en drink je wijnen die rechtstreeks van het land afkomstig zijn. In de gezellige badplaatsen bruist het tot in de vroege uurtjes. Ideaal voor de kampeerder die wel van een feestje houdt.

Je kunt Italië niet los zien van kunst, cultuur en een eeuwenoude historie. Steden aan (of vlakbij) de Adriatische kust als Triëst, Venetië, Bolgona, Rimini, Foggia, Vieste, Bari en Lecce zijn absolute hoogtepunten tijdens de kampeervakantie op de campings aan de Adriatische Kust.

Over de Adriatische Zee als kampeerregio raak je niet uitgesproken en het is dan ook niet zo vreemd dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw kiezen voor één van de gezellige campings aan de Adriatische Kust. Je hebt immers keuze te over. Kies hieronder de regio waar je verder over wilt lezen:

Noord-Italië

Centraal Italië

Zuid-Italië