Campings Emilia-Romagna

De campings in Emilia-Romagna liggen in de zogenaamde povlakte in Italië (het gebied rondom de rivier de Po) en worden omringd door andere populaire kampeerregio’s zoals Piëmont, Ligurië, Toscane, Marche, Lombardije en Veneto. In het relatief vlakke Emilia-Romagna is het heerlijk kamperen in het prachtige binnenland met haar wijngaarden en middeleeuwse steden. Je kunt echter ook kiezen voor een echte zon-zee-strand kampeervakantie aan de Adriatische Zee in plaatsen als Rimini, Cattolica en Riccione. Emilia-Romagna biedt dan ook voor ieder wat wils!

Kamperen in Emilia-Romagna

Wie gaat kamperen in Emilia-Romagna bevindt zich in de dichtstbevolkte regio van Italië en toch zijn er zat plekjes te vinden waar je heerlijk tot rust kunt komen tijdens je kampeervakantie in Emilia-Romagna. Emilia-Romagna is als kampeerregio misschien wat ondergeschikt aan het populairdere Toscane, maar de regio heeft tal van bijzonderheden om te ontdekken tijdens je verblijf op de campings in Emilia-Romagna.

Campings Emilia-Romagna

De campings in Emilia-Romagna liggen verspreid over de gehele kampeerregio. Zo vind je er campings rondom steden als Parma, Modena en Bologna, maar ook langs de gehele kuststrook aan de Adriatische Zee. Ieder type kampeerder vindt dan ook altijd wel een camping in Emilia-Romagna die goed aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren. Bij de meeste campings in Emilia-Romagna huur je een staanplaats voor je eigen caravan, tent of camper, maar er zijn ook een aantal campings in Emilia-Romagna te vinden waar je een accommodatie van de camping zelf kunt betrekken zodat je van alle gemakken voorzien bent tijdens je kampeervakantie.

Vakantie in Emilia-Romagna

De campings in Emilia-Romagna beschikken vaak over meer dan voldoende faciliteiten om je de gehele kampeervakantie prima te amuseren op de camping zelf, maar daarvoor reis je natuurlijk niet helemaal naar Italië.

’s Zomers is het natuurlijk heerlijk genieten op de campings aan de Adriatische Zee. Hier geniet je van een echte zon-zee-strandvakantie. Luieren aan het strand, watersporten beoefenen en ’s avonds neerploffen op een terrasje in één van de gezellige badplaatsen om lokale lekkernijen te proeven als Parmaham, Parmezaanse kaas, truffels en de wereldberoemde Aceto Balsamico di Modena. Natuurlijk laat je de maaltijd vergezellen met de welbekende Lambrusco die in de wijnvelden in het binnenland van Emilia-Romagna wordt geproduceerd.

Dieper landinwaarts in Emilia-Romagna liggen prachtige steden als Bologna, Ferrara en Parma. Bologna is de hoofdstad van de regio en herbergt diverse bijzondere bezienswaardigheden zoals Piazza Maggiore met de Sint-Petroniusbassiliek, het Museo Civico Archeologico of de prachtige Botanische tuin. Tijdens je bezoek aan Bologna bestel je natuurlijk een tagliatelle bolognese. De stad is wereldberoemd vanwege de bolognesesaus, maar serveert deze dus met tagliatelle in plaats van spaghetti. In Parma is vooral de monumentale binnenstad het bekijken meer dan waard. Je vindt er prachtige gebouwen zoals de 11de-eeuwse kathedraal, het achthoekige baptisterium uit 1196 en het heiligdom van Santa Maria della Steccata uit de 16de eeuw.

Een andere bijzondere bezienswaardigheid bevindt zich in ‘Parco regionale storico di Monte Sole’In dit natuurpark kun je prima wandelen en genieten van de inheemse flora en fauna, maar de echte trekpleister zijn de Etruskische opgravingen van Marzabotto. De Etruskische bevolking leefde rond de zesde eeuw voor Christus en liet restanten achter van een Necropolis (begraafplaats) en van een redelijk grote stad met een rechthoekig stratenpatroon. Absoluut het bezoeken waard tijdens je kampeervakantie op de campings in Emilia-Romagna.

Al met al biedt Emilia-Romagna als kampeerregio werkelijk alles wat je maar van een geslaagde kampeervakantie mag verwachten en daarom is het ook niet vreemd dat er ieder jaar steeds meer mensen naar de campings in Emilia-Romagna trekken.

Meer weten over Emilia-Romagna?