Campings Lombardije

De campings in Lombardije liggen in het noorden van Italië in één van Italië’s meest veelzijdige kampeerregio’s. Lombardije heeft het wat dat betreft allemaal: historische steden, een prachtige natuur en een fijn klimaat. Het is dan ook niet voor niets dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw kiezen voor een camping in Lombardije!

Kamperen in Lombardije

Wie gaat kamperen in Lombardije kan alle kanten op. In het Alpengebied in het noorden op de grens met Zwitserland kun je bijvoorbeeld prachtige wandelingen maken in de zomer, maar uiteraard skiën, snowboarden en langlaufen in de winter. Lombardije herbergt een aantal populaire Italiaanse meren zoals het Lago Marriore, het Gardameer, het Iseomeer en het Comomeer die zeer geschikt zijn voor een echte zon-zee-strand vakantie of om watersport te beoefenen. Kunst-, cultuur en historieliefhebbers trekken natuurlijk naar steden als Milaan, Bergamo en Brescia die allen goed bereikbaar zijn vanaf de campings in Lombardije.

Campings Lombardije

De campings in Lombardije liggen verspreid over de gehele kampeerregio, maar de meeste campings vind je in het berglandschap in het noorden van Lombardije. Bij de meeste campings hier huur je een staanplaats voor je eigen camper, tent of caravan, maar er zijn ook een aantal campings in Lombardije te vinden waar je een accommodatie van de camping zelf kunt betrekken zodat je van alle gemakken voorzien bent tijdens je kampeervakantie. Ieder type kampeerder vindt dan ook altijd wel een camping in Lombardije die volledig aansluit bij de persoonlijke behoeftes.

Vakantie in Lombardije

De campings in Lombardije beschikken veelal over voldoende faciliteiten om je een vakantie lang prima te amuseren op de camping zelf, maar daarvoor trek je natuurlijk niet helemaal naar Italië.

In een beeldschone omgeving als in Lombardije is het vrij logisch dat veel kampeerders wandel- en fietstochten op hun to-do list zetten. Vooral in de uitlopers van de Alpen maak je de mooiste wandelingen en fietstochten. Neem bijvoorbeeld eens de kabelbaan naar één van de bergtoppen en maak vanuit het bergstation wandelingen met adembenemende vergezichten. Uiteraard kun je hier in de winter prima skiën, snowboarden en langlaufen, want de skigebieden in Lombardije zijn behoorlijk sneeuwzeker.

Mocht je niet voor een camping in Lombardije kiezen die gelegen is aan één van de grote meren hier, is het aan te raden om een dagje uit te trekken om het Gardameer, Comomeer, Maggioremeer of Iseomeer te bezoeken. Je geniet er van een prachtige omgeving, kraakhelder water en mooie strandjes. Wanneer je een liefhebber bent van watersport zijn de meren absoluut de ‘place to be’, want je kunt er prima zwemmen, duiken, snorkelen, varen, surfen en diverse andere watersport activiteiten beoefenen.

Je kampeervakantie in Lombardije is natuurlijk niet compleet als je de tweede stad van Italië, Milaan, niet bezocht hebt gedurende de vakantie. Milaan staat tegenwoordig vooral bekend als modehoofdstad, maar herbergt tevens tal van historische gebouwen zoals De Dom van Milaan, het Castello Sforzesco, de Galleria Vittorio Emanuele II, het theater La Scala en de kerk Santa Maria delle Grazie, met in het bijbehorende klooster Het Laatste Avondmaal. Overigens zijn Brescia en Bergamo ook absoluut het bezoeken waard tijdens je verblijf op de campings in Lombardije. Als je het allemaal in kunt plannen: vooral doen!

Al met al zul je waarschijnlijk tijd te kort komen tijdens je kampeervakantie op de campings in Lombardije en waarschijnlijk is dat ook de reden dat zoveel kampeerders ieder jaar terugkeren naar deze prachtige regio in Noord-Italië. Simpelweg omdat je niet uitgekeken raakt in deze bijzondere en veelzijdige kampeerregio!

Meer weten over Lombardije?