Campings Iseomeer

De campings aan het Iseomeer zijn gesitueerd in het noorden van Italië in de populaire kampeerregio Lombardije. Het Iseo Meer (Lago d’Iseo op z’n Italiaans) is net als de andere Italiaanse Meren zoals het Gardameer, het Idromeer, het Comomeer en Lago Maggiore ontstaan door toedoen van gletsjers ten tijde van de laatste ijstijd. Wat over is gebleven is een prachtige omgeving met hoge bergtoppen en een kraakhelder meer waar het vooral in het voorjaar, in de zomer en in het najaar heerlijk toeven is op de diverse campings aan het Iseomeer.

Kamperen aan het Iseomeer

Wie gaat kamperen aan het Iseomeer ontdekt al snel waarom het meer zo in trek is onder kampeerders. De omgeving is schilderachtig en er zijn talloze activiteiten en bezienswaardigheden te vinden in, op en rondom het meer. Van wandelingen waarbij je volledig tot rust komt tot sportieve activiteiten als mountainbiken, raften en zelfs parasailen. Je hoeft je dan ook geen moment te vervelen tijdens je verblijf op de campings aan Lago d’Iseo.

Campings Iseomeer

De campings aan het Iseomeer liggen logischerwijs direct aan of vlakbij het meer. In veel gevallen hoef je dan ook nooit ver te lopen om bij het meer te komen. Je kunt bij de meeste campings aan het Iseo Meer een staanplaats voor je eigen tent, caravan of camper huren, maar bij een aantal campings aan Lago d’Iseo kun je ook een accommodatie van de camping zelf betrekken zodat je van alle gemakken voorzien bent tijdens je kampeervakantie. Ieder type kampeerder vindt dan ook altijd wel een camping aan het Iseomeer die volledig aansluit bij de persoonlijke behoeftes.

Vakantie aan het Iseo Meer

De campings aan het Iseomeer beschikken veelal over voldoende faciliteiten om je prima te amuseren op de camping zelf tijdens je kampeervakantie, maar daarvoor trek je natuurlijk niet helemaal naar Noord-Italië.

Alhoewel er in de buurt van het Iseo Meer een aantal skipistes zijn te vinden, trekken de echte wintersportliefhebbers natuurlijk naar kampeerregio’s als Trentino-Zuid-Tirol, Zuid-Tirol of de Dolomieten. De meeste kampeerders bezoeken de campings aan het Iseomeer in de warmere maanden van het jaar vanwege de aangename temperaturen die er in deze maanden in Lombardije heersen. Liefhebbers van watersport kunnen hun geluk dan ook niet op in deze periode.

Buiten de bekende watersportactiviteiten zoals varen, zeilen, duiken en surfen, kun je rondom het meer natuurlijk ook gewoon lekker luieren en genieten van een echte zon-zee-strandvakantie. Het kraakheldere blauwe water van het meer met de hoge bergtoppen op de achtergrond staan garant voor een heerlijke kampeervakantie in een uiterst mooie omgeving. Het is dan ook niet gek dat veel mensen het gebied al wandelend of fietsend gaan ontdekken waarbij ze onderweg niet alleen genieten van de mooie flora en fauna, maar ook van indrukwekkende kastelen, kloosters, kerken en ruïnes.

Eén van die indrukwekkende kastelen bevindt zich op het grootste eiland in het Iseomeer: Monte Isola. Monte Isola is met de veerboot te bereiken en is grotendeels autovrij. Je kunt hier dan ook prima wandelen en fietsen. Het eiland is vooral aan de westelijke kant bewoond. Aan de oostelijke kant van het eiland omvat een steile berghelling en is voornamelijk met bos bedekt. Een andere niet te missen bezienswaardigheid op Monte Isola is de kleine kerk Madonna della Ceriola, gebouwd in de 13de eeuw.

Wie nog meer kunst, cultuur en historie op wilt snuiven bezoekt tijdens de kampeervakantie aan het Iseomeer natuurlijk steden als Brescia en Verona. Beide steden kennen een rijke historie en de vele gebouwen in de steden vertellen eeuwenoude verhalen over vervlogen tijden. Heb je na het bezoeken van Brescia en Verona behoefte aan nog een citytrip? Bezoek dan Milaan en/of Venetië. Milaan ligt op iets meer dan 1,5 uur rijden vanaf de campings aan het Iseomeer. Venetië op ongeveer 2,5 uur.

Het zal je intussen niet verbazen dat Lago d’Iseo werkelijk alles kan bieden wat je zoekt in een geslaagde kampeervakantie en het is dan ook niet zo vreemd dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw voor een camping aan het Iseomeer kiezen.

Meer weten over Lago d’Iseo?