Campings Zuid-Tirol

De campings in Zuid-Tirol liggen in het noorden van Italië aan de grens met Oostenrijk en Zwitserland. Alto Adige, zoals Zuid-Tirol wordt genoemd omvat de zuidelijke uitlopers van de Alpen waarbij De Dolomieten het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt vormen van je kampeervakantie in Zuid-Tirol.

Kamperen in Zuid-Tirol

Wie gaat kamperen in Zuid-Tirol ontdekt al snel waarom de regio ook wel ‘het andere Italië’ wordt genoemd. Zuid-Tirol kent een bewogen geschiedenis en is nog niet zolang een autonome regio in Italië. Voorheen behoorde Zuid-Tirol tot Oostenrijk en daarom is het ook niet vreemd dat de meeste mensen in het Italiaanse Zuid-Tirol Duits spreken in plaats van Italiaans. Daarom eet je tijdens je kampeervakantie in Zuid-Tirol ook altijd van twee walletjes: je geniet van gemoedelijkheid van de Alpenbewoners en het temperament en de mediterrane levensstijl van de Italianen.

Campings Zuid-Tirol

De campings in Zuid-Tirol liggen verspreid over de gehele kampeerregio, maar allen in een prachtige natuuromgeving. Er zijn een aantal campings in Zuid-Tirol die aan of vlakbij een kabelbaan zijn gesitueerd zodat je direct vanaf de camping richting de bergtoppen kunt gaan om te gaan wandelen, maar natuurlijk ook skiën en snowboarden.

Bij de meeste campings in Zuid-Tirol huur je een staanplaats voor je eigen tent, camper of caravan, maar bij een aantal campings heb je ook de mogelijkheid om een accommodatie ter plaatse te betrekken zodat je van alle gemakken voorzien bent tijdens je kampeervakantie. Ieder type kampeerder vindt dan ook altijd wel een camping in Zuid-Tirol die goed aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie in Zuid-Tirol

De campings in Zuid Tirol beschikken veelal ver voldoende faciliteiten om je een vakantie lang zoet te houden, maar daarvoor trek je natuurlijk niet helemaal naar Noord-Italië.

Het spreekt voor zich dat je ’s winters uitstekend kunt wintersporten in Zuid-Tirol. Er zijn diverse skigebieden te vinden die voor zowel de beginnende, als voor de gevorderde wintersporter voldoende uitdagingen bieden. Een aantal campings in Zuid-Tirol zijn direct aan of vlakbij de skiliften gesitueerd zodat je direct vanaf de camping de pistes op kunt!

In het voorjaar, de zomer en het najaar zijn wandelen, fietsen, mountainbiken, raften, kanoën, bergbeklimmen en durfsporten als paragliden en parasailen geliefde activiteiten onder vakantiegangers. Vooral het Parco Naturale Gruppo del Tessa (de Texelgroep) met haar 24(!!) drieduizenders, talloze bergmeren en beroemde berghutten is een geliefd gebied onder kampeerders die op de campings in Zuid-Tirol verblijven.

Doordat de regio een bewogen geschiedenis kent vind je in Zuid-Tirol diverse kastelen, burchten en ruïnes die de oude verhalen vertellen over vervlogen tijden. Tijdens je wandelingen, fietstochten en autoritjes in Zuid-Tirol kom je ze vanzelf tegen. Wie nog verder de tijd in wilt bezoekt natuurlijk het Südtiroler Archeologisch museum in Bozen waar je de beroemde ijsman Ötzi kunt bezichtigen.

Na hoofdstad Bozen is ook Merano het bezoeken zeker waard tijdens je kampeervakantie op de campings in Zuid-Tirol. Keizerin Sissie wist de waarde van het dal al in te schatten en verbleef hier dan ook graag. De grandioze architectuur contrasteert prachtig met de authentieke boerderijen net buiten het centrum en de mediterrane begroeiing met de eeuwig besneeuwde bergtoppen op de achtergrond lijkt rechtstreeks van een ansichtkaart te zijn gekomen.

Zuid-Tirol heeft als kampeerregio werkelijk alles in zich om je een onvergetelijke kampeervakantie te bezorgen in dit andere stukje Italië. Niet voor niets dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw terugkeren naar de gezellige campings in Zuid-Tirol!

Meer weten over Zuid-Tirol?