Campings Italiaanse Meren

De campings aan de Italiaanse meren bevinden zich in het noorden van Italië in populaire kampeerregio’s als Veneto, Lombardije, Trentino-Zuid-Tirol en Piëmont. Onder de Italiaanse meren vallen onder andere het Gardameer, het Idromeer, het Iseomeer, Lago di Levico, het Comomeer, het meer van Lugano en Lago Maggiore.

Kamperen aan de Italiaanse Meren

Wie gaat kamperen aan één van de Italiaanse meren ontdekt al snel waarom de meren zo populair zijn onder vakantiegangers. Kraakhelder water, talloze activiteiten die je kunt beoefenen en een heerlijk mediterraan klimaat. Het is dan ook niet voor niets dat ieder jaar veel kampeerders terugkeren naar hun favoriete campings aan de Italiaanse Meren.

Campings Italiaanse meren

De campings aan de Italiaanse meren variëren in luxe en zo is er voor ieder type kampeerder altijd wel een camping aan één van de meren te vinden die volledig aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren. Bij de meeste campings aan de Italiaanse meren huur je een staanplaats voor je eigen tent, camper of caravan, maar er zijn ook een aantal campings aan de diverse meren te vinden waar je een accommodatie van de camping zelf kunt betrekken zodat je van alle gemakken voorzien bent tijdens je kampeervakantie.

Vakantie aan de Italiaanse Meren

Als er één ding zeker is, dan is het wel dat je je geen moment zult vervelen op de campings aan de Italiaanse meren. De meren zijn geliefd vanwege hun uitstekende mogelijkheden tot bijvoorbeeld watersport, maar zeker ook vanwege de schoonheid van de omgeving die je het beste al wandelend of fietsend kunt verkennen.

Lago di Garda is het grootste meer van Italië en trekt dan ook ieder jaar opnieuw vele vakantiegangers die vooral willen genieten van het heerlijke klimaat wat er heerst en de romantiek die het meer over zich heeft. Langs het meer vind je tal van authentieke Italiaanse dorpjes en stadjes zoals Lazise en Garda die de sfeer uitademen van het oude Italië.

Tussen het Gardameer en het Lago d’Idro ligt het bekende natuurpark Alto Garda Bresciano wat een absolute aanrader is voor wandelaars, fietsers en liefhebbers van rust en natuur. Ontdek de bijzondere flora en fauna en kom volledig tot rust tijdens de mooie wandelingen die je in het park kunt maken.

Lago Maggiore ligt deels in Italië en deels in Zwitserland. Het meer van Maggiore is onder andere beroemd vanwege de Borromeo eilanden die in het meer liggen. Isola Bella, Isola Madre en Isole dei Pescatori herbergen prachtige landhuizen en botanische tuinen die deels toegankelijk zijn voor publiek.

De ligging van de Italiaanse Meren en haar campings is ook ideaal voor liefhebbers van kunst, cultuur en historie. Steden als Verona, Brescia, Milaan en Venetië zijn goed bereikbaar vanaf de campings aan de Italiaanse Meren. Ze kennen allemaal een rijke historie en bevatten talloze bijzondere bezienswaardigheden zoals eeuwenoude kerken, kastelen en paleizen. Zo combineer je eenvoudig een zon-zee-strand vakantie met een city trip naar Italië’s mooiste steden.

Al met al bieden de Italiaanse Meren voor ieder wel wat wils en is het dan ook niet vreemd dat er ieder jaar steeds meer kampeerders naar de campings rondom de Italiaanse meren trekken.