Campings Piëmont

De campings in Piëmont, Piemonte op z’n Italiaans, liggen in het noordwesten van Italië in een kampeerregio die bijzonder veelzijdig is: van de machtige Alpen in het noorden in het Aostadal tot de schilderachtige omgeving in het zuiden wat grenst aan Ligurië. In het westen grenst Piemonte met Frankrijk en in het oosten ligt de stad Milaan relatief dichtbij in Lombardije. Je kunt dus letterlijk alle kanten uit tijdens je kampeervakantie op de camping in Piëmont.

Kamperen in Piëmont

Wie gaat kamperen in Piëmont heeft nogal wat keuzes: een wintersportvakantie in het noordelijke gedeelte van de regio of juist ’s zomers de mooiste bergwandelingen maken in de uitlopers van de hoogste bergtoppen van de Italiaanse Alpen. Zowel voor de actieve kampeerder, de kampeerder die op zoek is naar rust of juist de kunst-cultuur-en-historie-snuivende vakantieganger is er voldoende te beleven tijdens de kampeervakantie op de camping in Piëmont.

Campings Piëmont

De campings in Piëmont liggen verspreid over de gehele kampeerregio en zijn net zo divers als de regio zelf. Je vindt er simpele bergcampings voor wandelaars, maar ook campings die een waar vakantieparadijs vormen. Een aantal campings in Piëmont zijn gesitueerd rond het bekende Lago Maggiore waar veel watersporters ’s zomers naartoe trekken vanwege de uitstekende watersportvoorzieningen.

Bij de meeste campings in Piemonte huur je een staanplaats voor je eigen tent, caravan of camper, maar er zijn ook een aantal campings in Piëmont te vinden waar je een accommodatie ter plaatse kunt huren zodat je van alle gemakken voorzien bent tijdens je kampeervakantie.

Vakantie in Piemonte

Je vakantie in Piemonte kun je zo druk of rustig maken als je zelf wilt. De natuur is er prachtig en tijdens de vele mooie bergwandelingen die je hier kunt maken kun je volledig tot rust komen.

De actievere vakantieganger kan zich het gehele jaar door flink uitleven in Piëmont. Skiën, snowboarden en langlaufen in de winter, maar ook bijvoorbeeld mountainbiken, raften, kanoën, kajakken, zeilen, surfen, parasailen en paragliden in de zomer. En dit alles in een omgeving waar je de mooiste plaatjes schiet. Vergeet dan ook zeker je fototoestel niet mee te brengen naar de campings in Piëmont.

De grootste stad van Piëmont kan natuurlijk niet overgeslagen worden tijdens de kampeervakantie hier. Turijn (Torino) is een eigentijdse stad rond een middeleeuws fort en bezit een overweldigend oud centrum vol paleizen, musea en kerken. Zo zijn onder meer het Koninklijk Paleis Palazzo Reale, het Palazzo Madama en Pallazo Carignano allen het bezoeken meer dan waard! De beroemde Mole Antonelliana is (net als de Eiffeltoren in Parijs) het gezicht van de stad en zal dan ook moeilijk te missen zijn. Andere toeristische trekpleisters in Turijn zijn onder meer het moderne Museum Pinacoteca Agnelli en museum Castello di Rivoli.

Wie gaat kamperen in Piëmont kan overigens ook besluiten om een dagje Middellandse Zee mee te pakken tijdens de kampeervakantie. Niet ver bij de campings in Piemonte vandaan gloren de zonovergoten stranden van de Bloemenrivièra. Heerlijk om een dagje te luieren op, in en aan het water van de Middellandse Zee.

Al met al heeft Piëmont alles in zich wat je van een gevarieerde kampeerregio mag verwachten en is het dan ook niet zo vreemd dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw terugkeren naar de campings in dit mooie stukje Italië.

Meer weten over Piëmont?