Campings Bloemenriviera

De campings aan de Bloemenriviera liggen in het noordwesten van Italië in Ligurië aan de Middellandse Zee. De lange groene kuststrook grenst in het westen aan Frankrijk, in het noorden aan Piëmont en in het oosten aan Lombardije, Emilia-Romagna en Toscane. Ondanks de prachtige omliggende regio’s geldt de Bloemenriviera als één van de mooiste regio’s van Italië en het is dan ook niet zo gek dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw terugkeren naar de campings aan de Bloemenriviera.

Kamperen aan de Bloemenriviera

Wie gaat kamperen aan de Bloemenriviera geniet van een heerlijk mediterraan klimaat in één van de mooiste gebieden van Italië. De rotsachtige kuststrook herbergt talloze intieme baaien en staat garant voor de mooiste vergezichten over de Ligurische Zee. De typische Italiaanse stadjes, dorpjes en badplaatsen in de Bloemenriviera verwelkomen toeristen zoals alleen de Italianen kunnen doen en uiteraard is de Italiaanse keuken hier in de vele restaurants, kroegen en barretjes ruim vertegenwoordigd.

Campings Bloemenriviera

De campings aan de Bloemenriviera liggen verspreid langs de gehele Ligurische kust en vrijwel allemaal aan of vlakbij zee. In veel gevallen stap je dan ook gewoon direct vanaf de campings aan de Bloemen riviera het strand op aan de Middellandse Zee. Bij de meeste campings aan de Bloemenriviera kun je een staanplaats huren voor je eigen camper, caravan of tent, maar bij een aantal campings in de Bloemen riviera heb je ook de mogelijkheid om een accommodatie van de camping zelf te betrekken zodat je van alle gemakken voorzien bent tijdens je kampeervakantie. Ieder type kampeerder vindt dan ook altijd wel een camping aan de Bloemenriviera die volledig aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren van eenieder.

Vakantie aan de Bloemenriviera

De meeste campings aan de Bloemenriviera beschikken over voldoende faciliteiten om je een vakantie-lang prima te amuseren op de camping zelf, maar daarvoor trek je natuurlijk niet helemaal naar Noord-Italië.

Aan de Bloemen riviera tref je de mooiste baaien van Italië aan. Veelal zijn ze langs kronkelende wegen te bereiken en in sommige gevallen kun je ze zelfs alleen per boot bereiken. Een absolute aanrader zijn de 5 dorpjes die over zo’n twintig kilometer verspreid liggen langs de steile kust en je een overweldigend uitzicht op zee bieden: Cinque Terre.

Logischerwijs kun je aan de Bloemenriviera uitstekend watersport beoefenen. Watersport activiteiten zoals zwemmen, duiken, snorkelen, zeilen, varen, surfen en waterskiën zijn hier aan de orde van de dag en vrijwel overal aan de Bloemen riviera kun je de benodigde materialen huren.

Je kampeervakantie aan de Bloemenriviera is natuurlijk niet compleet als je de hoofdstad van Ligurië, Genua, niet bezocht hebt. Genua is na Marseille de tweede haven aan de Middellandse Zee en kent een rijke historie die terug gaat tot de Romeinse tijd. Overal in de stad zijn dan ook verwijzingen te vinden naar deze periode. De belangrijkste bezienswaardigheden in Genua zijn dan ook onder meer de Kathedraal van San Lorenzo, Via Garibaldi, het Koninklijke Paleis en Palazzo San Giorgio.

Een andere bijzondere bezienswaardigheid die je niet over mag slaan tijdens je vakantie op de campings aan de Bloemenriviera zijn de kalksteengrotten ‘La Grotte di Toirano’. Samen met het bijbehorende museum vol archeologische vondsten krijg je een uitstekend inzicht in de rijke historie van de Bloemen riviera.

Al met al heeft de Bloemenriviera als kampeerregio werkelijk alles in zich om je een onvergetelijke kampeervakantie te bezorgen in één van de mooiste regio’s van Italië.

Meer weten over de Bloemenriviera?