Campings Ligurië

De campings in Ligurië liggen in het noordwesten van Italië op de grens met Frankrijk en liggen verspreid langs misschien wel de mooiste kust aan de Middellandse Zee. Ligurië wordt omringd door overige Italiaanse kampeerregio’s als Piëmont, Emilia-Romagna, Lombardije en Toscane. Je kunt dus letterlijk alle kanten op tijdens je kampeervakantie op de campings in Ligurië.

Kamperen in Ligurië

Wie gaat kamperen in Ligurië merkt al snel hoe prachtig de regio is. De lange grillige strook vol baaien en rotsachtige inhammen in de grote bocht van Ventimiglia en San Remo biedt talloze intieme plekjes en geweldige vergezichten. Je geniet er van een zon-zee-strand vakantie, maar ook voor de actievere vakantieganger is er voldoende te beleven in Ligurië. Het is dan ook niet voor niets dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw terugkeren naar de campings in dit prachtige stukje Italië.

Campings Ligurië

De campings in Ligurië liggen mooi verspreid over de regio, maar logischerwijs allemaal aan of vlakbij zee. In veel gevallen stap je dan ook gewoon direct vanaf de camping het strand aan de Ligurische Zee op. Bij de meeste campings in Ligurië huur je een staanplaats voor je eigen tent, camper of caravan, maar er zijn ook een aantal campings in Ligurië te vinden waar je een accommodatie van de camping zelf kunt betrekken zodat je van alle gemakken voorzien bent tijdens je kampeervakantie. Ieder type kampeerder vindt dan ook altijd wel een camping in Ligurië die volledig aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie in Ligurië

De campings in Ligurië beschikken veelal over ruime faciliteiten zodat je je prima zou kunnen vermaken op de camping zelf, maar daarvoor reis je natuurlijk niet helemaal naar Noord-Italië af.

Het spreekt voor zich dat je in Ligurië optimaal kunt genieten van een echte zon-zee-strand vakantie. Het klimaat is er heerlijk en het landschap rond de Golf van Genua is werkelijk adembenemend met haar bergen, heuvels en villa’s en kastelen hoog boven de branding.

Wandelaars en fietsers kunnen hun hart ophalen in Ligurië. Je maakt er de mooiste wandelingen met prachtige vergezichten over de Middellandse Zee. Het gebied is toeristisch, maar zo uitgestrekt dat je altijd wel een verlaten plekje vindt om heerlijk tot rust te komen.

Voor de actievere vakantieganger is er natuurlijk ook voldoende te doen in Ligurië. Watersport activiteiten zijn hier bijvoorbeeld aan de orde van de dag. Zwemmen, duiken, surfen en waterskiën kan vrijwel overal aan de rotsachtige kust van Ligurië.

Je kampeervakantie in Ligurië is uiteraard niet compleet als je havenstad Genua niet bezocht hebt. Genua is de hoofdstad van Ligurië en na Marseille de tweede haven aan de Middellandse Zee. Al ten tijde van de Romeinse tijd was Genua een belangrijke vlootbasis en overal in de stad zijn dan ook nog verwijzingen naar deze periode. Enkele belangrijke bezienswaardigheden in Genua zijn onder meer de Kathedraal van San Lorenzo, Via Garibaldi, het Koninklijke Paleis en Palazzo San Giorgio. Absoluut het bezoeken waard tijdens je verblijf op de campings in Ligurië.

Al met al heeft Ligurië als kampeerregio werkelijk alles in zich om je een heerlijke kampeervakantie te garanderen op de campings in deze prachtige Italiaanse regio.

Meer weten over Ligurië?