Campings Idromeer

De campings aan het Idromeer liggen in het noorden van Italië in de populaire kampeerregio Lombardije. Het Idromeer (Lago d’Idro op z’n Italiaans) is één van de grootste meren van Europa en is net als de andere Italiaanse meren zoals het Lago Maggiore, het Gardameer, het Comomeer en het Iseomeer ontstaan door gletsjers ten tijde van de laatste ijstijd. Hoge bergen en een bosrijke omgeving, dat is dan ook wat je kunt verwachten als je gaat kamperen op de campings aan het Idro Meer.

Kamperen aan het Idromeer

Wie gaat kamperen aan het Idro Meer ontdekt al snel waarom de kampeerregio zo populair is. De omgeving lijkt rechtstreeks van een schilderij afkomstig te zijn, de mogelijkheden tot (sportieve) activiteiten zijn eindeloos en vooral in de zomer heerst er aan het Lago d’Idro een aangename temperatuur waardoor je je kampeervakantie aan het Idromeer als een ware zon-zee-strand vakantie zult ervaren.

Campings Idromeer

De campings aan het Idromeer liggen logischerwijs direct aan of vlakbij het meer zelf. In veel gevallen stap je dan ook direct vanaf de camping de strandjes aan het Lago d’Idro op. Bij veel campings huur je een staanplaats voor je eigen camper, caravan of tent, maar bij een aantal campings aan het Idro Meer heb je ook de mogelijkheid om een accommodatie van de camping zelf te betrekken zodat je van alle gemakken voorzien bent tijdens je kampeervakantie. Ieder type kampeerder vindt dan ook altijd wel een camping aan het Idromeer die volledig aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie aan het Idro Meer

De meeste campings aan het Idro Meer beschikken over ruime faciliteiten zodat je je geen moment hoeft te vervelen tijdens je verblijf op de camping in dit prachtige stukje Italië, maar daarvoor reis je natuurlijk niet helemaal naar Noord-Italië af. Je wilt meer zien, doen en beleven!

Zowel de rustzoeker, als de actieveling kan zijn of haar hart ophalen aan het Idromeer. In het prachtige natuurpark Alto Garda Bresciano kun je uren wandelen zonder ook maar iemand tegen te komen, terwijl het op en om het meer (vooral in het hoogseizoen) een drukte van jewelste kan zijn.

Uiteraard heb je qua watersport talloze voorzieningen en veel watersportliefhebbers trekken dan ook om die reden graag naar de campings aan het Idro Meer. Zo kun je prima zwemmen, duiken en snorkelen in het kraakheldere blauwe water, maar bijvoorbeeld ook varen, zeilen kanoën, kajakken, surfen of waterskiën.

De bergachtige omgeving nodigt uiteraard ook uit tot andere sportieve activiteiten zoals mountainbiken, bergbeklimmen en ’s winters skiën, snowboarden en langlaufen. Al zal de echte wintersportliefhebber liever voor een camping in bijvoorbeeld Trentino of Zuid-Tirol kiezen om de machtige Dolomieten te trotseren.

Liefhebbers van kunst, cultuur en historie trekken tijdens hun kampeervakantie op de camping aan het Idromeer natuurlijk naar steden als Verona en Brescia. Beide steden staan bol van de bijzondere bezienswaardigheden uit verschillende tijdperken in de rijke historie van deze prachtige Italiaanse regio. Wie nog meer historie en romantiek wenst zou zelfs een dagtrip naar Milaan of Venetië kunnen overwegen. Zowel Milaan, als Venetië ligt op ongeveer 2,5 uur rijden vanaf de campings aan het Lago d’Idro.

Al met al biedt het Idro Meer als kampeerregio voor ieder wat wils en is het ook niet zo vreemd dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw terugkeren naar de campings aan dit prachtige meer in het noorden van Italië.

Meer weten over het Idromeer?