Campings Gardameer

De campings aan het Gardameer zijn gesitueerd in het noorden van Italië in de populaire kampeerregio’s Veneto en Lombardije. Het Garda Meer (Lago di Garda op z’n Italiaans) is net als andere Italiaanse Meren zoals het Lago Maggiore, het Iseomeer, Idromeer en Comomeer ontstaan in de laatste ijstijd door toedoen van Gletsjers. Wat vandaag de dag resteert is een kraakhelder meer met reusachtige bergtoppen als achtergrond. Het is dan ook niet voor niets dat veel kampeerder ieder jaar opnieuw terugkeren naar de campings aan het Gardameer.

Kamperen aan het Gardameer

Wie gaat kamperen aan het Gardameer ontdekt al snel waarom de kampeerregio zo populair is. De omgeving is er prachtig en de mogelijkheden zijn eindeloos: wandelen, fietsen, varen, luieren aan het strand of steden bezoeken als Brescia, Verona, Venetië en misschien zelfs wel Milaan. Allemaal liggen ze op nog geen 2,5 uur rijden vanaf de campings aan het Garda Meer.

Campings Gardameer

De campings aan het Gardameer liggen logischerwijs allemaal direct aan of erg vlakbij het meer. In veel gevallen stap je dan ook gewoon direct vanaf de camping de strandjes aan het Gardameer op. Meestal huur je bij de campings aan het Garda Meer een staanplaats voor je eigen tent, camper of caravan, maar er zijn ook een aantal campings te vinden waar je een accommodatie van de camping kunt betrekken zodat je van alle gemakken voorzien bent tijdens je kampeervakantie. Ieder type kampeerder vindt dan ook altijd wel een camping aan het Lago di Garda die helemaal aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie aan het Gardameer

De campings aan het Gardameer beschikken vaak over uitgebreide faciliteiten zodat je je prima zou kunnen vermaken op de camping zelf, maar daarvoor reis je natuurlijk niet helemaal naar Noord-Italië.

Dankzij het milde klimaat voelt een vakantie aan het Garda Meer als een echte zon-zee-strand vakantie. Je kunt heerlijk luieren op, in en aan het water, maar er zijn ook talloze mogelijkheden om watersport te beoefenen. Vrijwel overal rondom het meer kun je de benodigde attributen huren mocht je hier zelf niet over beschikken.

Ook wandelen en fietsen zijn geliefde activiteiten onder kampeerders die rondom het Garda meer verblijven. De veelal authentieke plaatsen rondom het meer nodigen uit om al wandelend of fietsend verkend te worden. Zo is Lazise bijvoorbeeld een gezellig druk stadje met een autovrij centrum. Hier proef je nog het middeleeuwse Italië en vooral het kasteel uit de elfde eeuw is het bezoeken absoluut waard.

Wie van kunst, cultuur, historie en steden houdt zit prima op zijn plek op de campings aan het Gardameer. Brescia en Verona zijn bijvoorbeeld in veel gevallen binnen het uur te bereiken vanaf de campings aan het Garda Meer. Beide steden bieden tal van bijzondere bezienswaardigheden zoals gebouwen in Renaissance-stijl, eeuwenoude kerken en kastelen en diverse monumenten die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. De binnenstad van Verona staat zelfs in z’n geheel op de lijst.

Stedenliefhebbers die bereid zijn om iets langer te rijden vanaf de campings aan het Garda Meer, bezoeken natuurlijk ook Venetië en/of Milaan tijdens de kampeervakantie. Een prima manier om de zon-zee-strand vakantie af te wisselen met een heuse citytrip.

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat het Gardameer als kampeerregio werkelijk alles in zich heeft om je kampeervakantie tot een regelrecht succes te maken en het is dan ook niet zo vreemd dat steeds meer mensen naar de campings aan dit grootste meer van Italië trekken!

Meer weten over het Gardameer?