Campings Comomeer

De campings aan het Comomeer zijn gesitueerd in het noorden van Lombardije (Italië) en worden het gehele jaar door door talloze kampeerders, die van de schoonheid van Noord-Italië willen genieten, bezocht. Lago di Como, zoals het Como Meer op z’n Italiaans wordt genoemd is een kampeerregio die garant staat voor een heerlijke kampeervakantie in één van Italië’s mooiste regio’s en het is dan ook niet zo vreemd dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw terugkeren naar de campings aan het Comomeer.

Kamperen aan het Comomeer

Wie gaat kamperen aan het Como Meer ontdekt al snel waarom de regio zo geliefd is onder vakantiegangers, maar bijvoorbeeld ook onder kunstenaars. De schilderachtige omgeving met hoge bergtoppen in het noorden lijkt rechtstreeks van een ansichtkaart af te komen. Buiten een heerlijke ‘zon-zee-strand-vakantie’ kun je aan Lago di Como ook heerlijk wandelen, fietsen en sportieve activiteiten en diverse watersporten beoefenen. Een uitstapje naar grote steden als Milaan, Bergamo en Brescia is overigens ook zo gemaakt vanaf de campings aan het Comomeer.

Campings Comomeer

De campings aan het Comomeer liggen logischerwijs direct aan of vlakbij het meer zelf. In veel gevallen stap je dan ook gewoon direct vanaf de camping in het Lago di Como. Bij de meeste campings aan het Comomeer huur je een staanplaats voor je eigen tent, camper of caravan, maar je vindt aan het Como Meer ook een aantal campings waar je een accommodatie van de camping zelf kunt betrekken zodat je van alle gemakken voorzien bent tijdens je kampeervakantie. Ieder type kampeerder vindt dan ook altijd wel een camping aan het Comomeer die volledig aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie aan het Como Meer

De campings aan het Comomeer beschikken veelal over voldoende faciliteiten om je een vakantie lang zoet te houden, maar daarvoor trek je natuurlijk niet helemaal naar Noord-Italië.

De meeste kampeerders trekken in het voorjaar, in de zomer en in het najaar naar Lago di Como vanwege de aangename temperaturen. De echte wintersporters kiezen ’s winters vaak voor een wintersportvakantie in bijvoorbeeld Zwitserland, Oostenrijk of andere delen van Italië zoals Piëmont, Zuid-Tirol of het Aostadal. Je vindt echter in de omgeving van het Comomeer ook diverse skigebieden die ’s winters zeer sneeuwzeker zijn.

In zo’n bergachtige omgeving is het ook niet gek dat veel actievelingen richting de campings aan het Como Meer trekken. Je kunt er bijvoorbeeld prima mountainbiken, bergbeklimmen, raften, kanoën kajakken en parasailen/paragliden.

Rond het Como meer zijn diverse badplaatsjes te vinden die de moeite waard zijn om te bezoeken tijdens je kampeervakantie aan het Lago di Como. De stad Como bijvoorbeeld of Lecco. De toeristische plaatsen zijn gezellig en mondain en de smalle straatjes en steegjes nodigen uit om op je gemak door heen te slenteren. In deze steden vind je ook de wekelijkse markt die het bezoeken meer dan waard is.

Een andere belangrijke bezienswaardigheid is het plaatsje Bellagio. De ‘parel aan het Comomeer’ ligt op de kruising van beide ‘armen’ van het meer en ademt één en al authenticiteit. Vanaf Bellagio varen veerdiensten naar andere plaatsen die het bezoeken waard zijn tijdens je kampeervakantie aan het Comomeer zoals Varenna, Menaggio en Griante.

Het Comomeer herbergt slechts één eiland: Isola Comacina. Het eiland kent een bewogen geschiedenis waarvan diverse verwijzingen zijn terug te vinden op het eiland. Het museum met archeologische vondsten op het eiland is dan ook een absolute aanrader.

Al met al biedt het Comomeer als kampeerregio werkelijk alles wat je van een geslaagde kampeervakantie in Noord-Italië mag verwachten en is het dan ook niet zo vreemd dat er ieder jaar steeds meer mensen richting de campings aan Lago di Como trekken!

Meer weten over het Como Meer?