Campings Lago Maggiore

De campings aan het Lago Maggiore (het Maggiore meer) liggen in het noorden van Italië in de regio’s Lombardije en Piëmont op een steenworpafstand van Zwitserland. Lago Maggiore is immers deel Zwitsers. Rond dit prachtige bergmeer is het het hele jaar door genieten op de campings aan Lago Maggiore: op nog geen 50 kilometer van het meer is een skigebied te vinden en ’s zomers kun je een echte zon-zee-strand vakantie houden in een prachtige bergachtige omgeving die in de 19e eeuw de Europese adel al massaal naar Noord-Italië heeft doen trekken.

Kamperen aan Lago Maggiore

Wie gaat kamperen aan het Maggioremeer doet dit toch voornamelijk wel in de zomer. De echte wintersporter zoekt natuurlijk Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland en overige delen van Italië op zoals Piëmont, het Aostadal, Tirol en Trentino Zuid-Tirol waar je de prachtige Dolomieten aantreft. Lago Maggiore is vooral van het voorjaar tot het najaar, dankzij het mediterrane klimaat wat er heerst, een heerlijke vakantiebestemming voor jong en oud waarbij er voldoende valt te beleven op en rond de campings aan het Maggiore meer.

Campings Lago Maggiore

De campings aan Lago Maggiore liggen logischerwijs direct aan of vlakbij het Maggiore Meer. Je hebt bij een aantal campings aan het Lago Maggiore de mogelijkheid om een staanplaats te huren voor je eigen caravan, camper of tent, maar je kunt bij een aantal campings aan het Maggiore Meer ook een accommodatie van de camping zelf huren zodat je van alle gemakken voorzien bent tijdens je kampeervakantie aan dit prachtige meer in het noorden van Italië.

Vakantie aan het Maggiore Meer

De campings aan het Lago Maggiore zijn veelal zo goed gefaciliteerd, dat je je uitstekend zou kunnen vermaken op de camping zelf. Maar daarvoor trek je natuurlijk niet helemaal naar Noord-Italië toe. Er is voldoende te beleven in deze schilderachtige omgeving.

Lago Maggiore is, net als andere Italiaanse meren zoals het Garda Meer, het Como Meer, het Idro Meer en het Iseo Meer, door een gletsjer uitgeslepen gedurende een ijstijd en dit zorgt voor een prachtige flora en fauna in een omgeving die omringd wordt door bergen.

Zo kun je naast zon-zee-strand natuurlijk ook actief aan de slag aan het Lago Maggiore. Wandelen, fietsen, klimmen, mountainbiken, kanoën, raften, kajakken, paragliden. Je kunt het zo gek niet bedenken en het is mogelijk dankzij de bergen rondom het meer. Een extra tip: neem de kabelbaan naar het 1500 meter hoog gelegen Mottarone vanuit Stresa. De berg wordt gezien als een natuurlijk balkon met een 360° view over de Povlakte naar de Alpen.

Vanaf Mottarone heb je tevens een goed uitzicht op de Borromeoïsche eilanden die in de buurt van Stresa in het Maggiore Meer liggen. Isola Bella, Isola Madre en Isola dei Pescatori met haar prachtige landhuizen en botanische tuinen staan garant voor uren kijkplezier (indien toegankelijk voor publiek; de familie Borromeo huist er immers nog steeds). Bezienswaardigheden die je eigenlijk niet over mag slaan tijdens je kampeervakantie aan het Lago Maggiore, net als de belangrijkste stad van Noord-Italië: Milaan.

Milaan staat natuurlijk bekend als dé mode- en designstad, maar er is nog zoveel meer te zien in Milaan. De Dom van Milaan, het Castello Sforzesco, de Galleria Vittorio Emanuele II, het theater La Scala en de kerk Santa Maria delle Grazie, met in het bijbehorende klooster Het Laatste Avondmaal; je zult tijd te kort komen tijdens je bezoek aan de tweede stad van Italië.

Kamperen aan het Lago Maggiore is vooral veel genieten en beleven. De kampeerregio heeft werkelijk alles in zich om je een bijzondere en veelzijdige kampeervakantie te bezorgen in deze zonovergoten streek van Italië. Niet voor niets dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw voor een camping aan het Maggiore Meer kiezen.

Meer weten over Lago Maggiore?