Campings Tirol

In het westen van Oostenrijk, omringd door populaire kampeerregio’s als Beieren, Baden-Württemberg (Duitsland), Bregenzerwald, Klein Walstertal, Voralberg en Salzburg, vinden we dé populairste vakantiebestemming van Oostenrijk: Tirol. Wie aan Oostenrijk denkt, denkt automatisch aan Tirol. De typische muziek, de prachtige landschappen, de unieke klederdracht en natuurlijk Wintersport met een hoofdletter. Er is echter veel meer te doen, zien en te beleven tijdens je verblijf op de campings in Tirol.

Kamperen in Tirol

Wie gaat kamperen in Tirol kan er niet omheen: het is hier prachtig. Zowel in de winter wanneer de hoge bergtoppen bedekt zijn met sneeuw, maar zeker ook in de zomer wanneer de witte bergtoppen plaats maken voor groene. Neem dan ook zeker je fotocamera mee wanneer je op de camping in Tirol verblijft, want je schiet hier werkelijk waar de allermooiste plaatjes die rechtstreeks van een ansichtkaart lijken te komen!

Campings Tirol

De campings in Tirol liggen verspreid over de gehele regio. Van het uiterste westen nabij Voralberg tot het oosten waar Tirol over gaat in Oost Tirol en Salzburg. Het zal geen verrassing zijn dat veel van de campings in Tirol aan of vlakbij de skiliften zijn gesitueerd. In veel gevallen kun je dus direct vanaf de campings in Tirol regelrecht de piste op.

Doorgaan kun je bij de meeste campings in Tirol terecht voor een staanplaats voor je eigen tent, camper of caravan, maar bij een aantal campings kun je ook een accommodatie op de camping zelf huren zodat je van alle gemakken voorzien bent tijdens je kampeervakantie. Zo vindt vrijwel ieder type kampeerder altijd wel een camping in Tirol die volledig aansluit bij de persoonlijke behoeftes.

Vakantie in Tirol

De meeste campings in Tirol beschikken over voldoende faciliteiten om je de gehele kampeervakantie prima te amuseren op de camping zelf, maar daarvoor ga je natuurlijk niet helemaal naar Oostenrijk.

Het spreekt voor zich dat de meeste kampeerders in de winter naar Tirol trekken vanwege de uitstekende wintersportvoorzieningen. Een skigebied is nooit ver bij je camping in Tirol vandaan en er zijn een aantal campings direct aan de skilift gesitueerd zodat je vanuit je camper, caravan of tent rechtstreeks de piste op kunt. De skigebieden variëren van klein en intiem tot massaal en erg druk in het hoogseizoen. In de meeste skigebieden kunnen zowel beginnende wintersporters, als de gevorderden prima terecht. De echte waaghalzen trotseren uiteraard de beroemde Harakiri in Mayrhofen die met een lengte van 1500 meter en een hellingsgraad van 78%(!!) de steilste piste van Oostenrijk is en zelfs voor de meest doorgewinterde wintersporters een flinke uitdaging vormt.

Nadat de laatste sneeuw verdwenen is in Tirol verandert het gebied in een regio die volledig in bloei lijkt te staan. Wandelen, fietsen en misschien zelfs wel motorrijden zijn dan ook geliefde bezigheden onder kampeerders die Tirol in de zomer aan doen. Neem één van de kabelbanen naar de bergtoppen en ontdek hoe mooi Tirol is wanneer de bergtoppen niet bedekt zijn onder een flink pak sneeuw.

In deze periode is het ook dat de avontuurlijk ingestelde vakantieganger prima aan zijn of haar trekken komt in Tirol. Ga mountainbiken op smalle bergpaadjes of trotseer de rivieren door te gaan kajakken, kanoën en/of raften. De echte waaghalzen nemen natuurlijk hun parachute mee naar boven en gaan parasailen.

De grootste stad in Tirol, Innsbruck, wordt door veel vakantiegangers slechts als toegangspoort naar de Brennerpas richting Italië gezien, maar biedt tal van bijzondere bezienswaardigheden en eigenlijk zou je er gewoon een dagje voor uit moeten trekken om Innsbruck te verkennen.

Tirol heeft als kampeerregio dan ook werkelijk alles in huis om je een op-en-top kampeervakantie te garanderen en het is dan ook niet zo vreemd dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw naar de campings in Tirol trekken.

Meer weten over Tirol?