Campings Klein Walstertal

In het westen van Oostenrijk, in de deelstaat Voralberg en omringd door andere populaire kampeerregio’s zoals Beieren, Baden-Württemberg (Duitsland), Bregenzerwald en Tirol, vinden we een andere populaire Oostenrijkse vakantiebestemming: Klein Walstertal. Klein Walstertal ligt in een dal in het oosten van Voralberg en is een ideaal uitgangspunt tijdens de kampeervakantie in Oostenrijk.

Kamperen Klein Walstertal

Wie gaat kamperen in Klein Walstertal bevindt zich middenin de Oostenrijkse Alpen. Het is dan ook niet zo vreemd dat je hier ’s winters perfect kunt wintersporten en in de zomer de mooiste wandel-, fiets- en motortochten kunt maken. In het bergachtige gebied met toppen van meer dan 3000 meter hoogte hoef je je dan ook geen moment te vervelen tijdens je verblijf op de campings in Klein Walstertal.

Campings Klein Walstertal

De campings in Klein Walstertal liggen allemaal in het dal en een aantal van de campings zijn direct of vlakbij de skiliften gesitueerd. Je kunt je dus gewoon met de lange latten onder de arm richting de skipiste begeven of ’s zomers vanuit de camping de kabelbaan nemen om in de bergen de mooiste wandelroutes te bewandelen.

Bij de meeste campings in Klein Walstertal huur je een staanplaats voor je eigen tent, caravan of camper, maar er zijn ook een aantal campings in Klein Walstertal te vinden waar je terecht kunt voor de huur van een accommodatie van de camping zelf zodat je van alle gemakken voorzien bent tijdens je kampeervakantie in Klein Walstertal. Zo vindt ieder type kampeerder hier altijd wel een camping die volledig aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie in Klein Walstertal

De campings in Klein Walstertal beschikken in de meeste gevallen over voldoende faciliteiten om je een vakantie-lang prima te amuseren op de camping zelf, maar daarvoor ga je natuurlijk niet helemaal naar Oostenrijk.

’s Winters is Klein Walstertal een waar wintersportwalhalla. Het gebied is bijzonder sneeuwzeker en door de ligging van de campings in Klein Walstertal bevind je je te midden van het wintersportgedruis. Uiteraard zijn er ook voldoende mogelijkheden tot de typische Oostenrijkse Après ski en dorpjes als Riezlern, Baad en Mittelberg staan garant voor de nodige ontspanning na een inspannend dagje skiën, snowboarden of langlaufen.

Extra leuk om te doen in Klein Walstertal in de winter: slee rijden met echte Husky’s. Husky Days organiseert in de wintermaanden korte expedities waarbij je bijvoorbeeld een dagdeel op pad gaat met de slee of een workshop slee rijden kunt volgen. Erg leuk om te doen tijdens je verblijf op de campings in Klein Walstertal!

Zodra de laatste sneeuw via de vele bergriviertjes in Klein Walstertal is afgevoerd verandert het gebied in een prachtige en bloeiende regio. De witte bergtoppen maken plaats voor groene en de vele wandelpaden nodigen uit om de mooiste wandelingen (of fietstochten, dan wel motortochten) te maken door de regio. Neem je fotocamera mee, want je schiet hier werkelijk de mooiste plaatjes.

In zo’n bergachtig gebied als Klein Walstertal is er voor de echte durfals natuurlijk ook voldoende te beleven. Van mountainbiken langs smalle bergpaadjes tot kajakken, raften of kanoën over de levendige riviertjes die kriskras door het gebied vloeien. De echte waaghalzen trekken natuurlijk met een parachute richting de bergtoppen en gaan parasailen of paragliden.

Al met al biedt Klein Walstertal als kampeerregio werkelijk alles wat je van een heerlijke kampeervakantie mag verwachten en is het dan ook niet zo gek dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw naar de campings in Klein Walstertal trekken.

Meer weten over Klein Walstertal?