Campings Voralberg

In het uiterste westen van Oostenrijk, omgeven door populaire kampeerregio’s als Baden-Württemberg (Duitsland), Tirol, BregenzerwaldKlein Walstertal en natuurlijk Zwitserland, vinden we een andere populaire vakantiebestemming in Oostenrijk: Voralberg.

Voralberg is ’s winters een zeer sneeuwzeker wintersportgebied, maar ’s zomers verandert het gebied in een prachtige regio om te wandelen en te fietsen en kun je er tal van sportieve activiteiten beoefenen. Het is dan ook niet voor niets dat het gehele jaar door veel mensen voor een kampeervakantie op de campings in Voralberg kiezen.

Kamperen in Voralberg

Wie gaat kamperen in Voralberg doet dit vaak vanwege de prachtige en vooral overweldigende natuur en natuurlijk vanwege de prima wintersportvoorzieningen. In het Alpengebied is het niet vreemd dat je hier ’s winters de lange latten onder zult moeten binden en ’s zomers uitstekend kunt wandelen, fietsen en misschien wel motorrijden. Neem wel de camera mee, want je schiet hier werkelijk de mooiste plaatjes tijdens je verblijf op de campings in Voralberg.

Campings Voralberg

De campings in Voralberg liggen mooi verspreid over het gebied. Vanaf het Noord-Westen aan de Bodensee tot aan het Oosten waar de deelstaat aansluiting vindt met de deelstaat Tirol.

Bij de meeste campings in Voralberg kun je terecht voor de huur van een staanplaats voor je eigen tent, camper of caravan, maar bij een aantal campings in Voralberg kun je ook een accommodatie ter plaatse huren zodat je van alle gemakken voorzien bent tijdens je kampeervakantie. Ieder type kampeerder vindt dan ook altijd wel een camping in Voralberg die volledig aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie in Voralberg

De campings in Voralberg beschikken over ruime faciliteiten en je zou je dus prima kunnen vermaken op de camping zelf, maar daarvoor trek je natuurlijk niet helemaal naar Oostenrijk.

Het spreekt voor zich dat kampeerders die in de winter afreizen naar Voralberg de ski’s, snowboards of langlauflatten onder kunnen binden en kunnen genieten van diverse sneeuwzekere skigebieden die geschikt zijn voor zowel beginnende wintersporters, als gevorderden.

Wanneer de laatste sneeuw verdwenen is (April-Mei) laten de groene bergtoppen zich zien en verandert het gebied in een waar walhalla voor liefhebbers van mooie wandel,- fiets– en/of motortochten door de overweldigende natuur die je hier vindt. Tussen al het natuurgeweld kom je onderweg natuurlijk ook tal van typische Oostenrijkse stadjes, idyllische dorpen en de meest prachtige kastelen en burchten tegen die allen het bezoeken meer dan waard zijn.

Voor de echte thrill-seekers zijn er tal van mogelijkheden om de benodigde dosis adrenaline te verkrijgen. Ga mountainbiken over smalle bergpassen of ga raften en kajakken in de vele riviertjes die je in Voralberg tegen zult komen. De echte waaghalzen springen natuurlijk gewoon van de bergtoppen af met een parachute en gaan parasailen, dan wel paragliden.

Zo vlakbij het Bodenmeer is het ook verleidelijk om een dagje Bodensee in te plannen. Ook hier kun je natuurlijk diverse sportieve activiteiten beoefenen zoals varen, zeilen en waterskiën, maar het meer is ook prima geschikt om lekker een dagje op één van de vele strandjes te luieren.

Al met al biedt dit prachtige stukje Oostenrijk het gehele jaar door voldoende vertier voor jong en oud en hoef je je dan ook geen enkel moment te vervelen tijdens je verblijf op de campings in Voralberg.

Meer weten over Voralberg?