Campings Bregenzerwald

In het westen van Oostenrijk, in de deelstaat Voralberg en omringd door andere populaire kampeerregio’s als Baden-Württemberg, Beieren (Duitsland), Klein Walstertal en Tirol, vinden we een andere populaire Oostenrijkse vakantiebestemming: Bregenzerwald. Bregenzerwald is zowel ’s zomers als ’s winters prachtig om te bezoeken en biedt vertier voor jong en oud tijdens de kampeervakantie in dit prachtige stukje Oostenrijk.

Vakantie in Bregenzerwald

Wie gaat kamperen in Bregenzerwald doet dit voornamelijk vanwege de prachtige natuur en de prima mogelijkheden tot wintersport, wandelen, fietsen en misschien wel motorrijden. ’s Winters kunnen de ski’s, snowboards en langlauflatten onder gebonden worden want Bregenzerwald staat bekend als een zeer sneeuwzeker wintersportgebied. Zodra de laatste sneeuw verdwenen is maken de witte toppen plaats voor prachtige groene heuvels en je moet dan ook zeker je camera meenemen tijdens je verblijf op de campings in Bregenzerwald, want je schiet hier werkelijk de mooiste plaatjes!

Campings Bregenzerwald

De campings in Bregenzerwald liggen mooi verspreid over de regio, maar allen in een prachtige natuuromgeving. Wandel- en fietstochten start je dan ook gewoon direct vanaf de campings in Bregenzerwald. Bij veel campings in Bregenzerwald huur je een staanplaats voor je eigen tent, camper of caravan, maar je kunt bij een aantal campings ook terecht voor de huur van een accommodatie op de camping zelf zodat je van alle gemakken voorzien bent tijdens je kampeervakantie. Zo vindt ieder type kampeerder altijd wel een camping in Bregenzerwald die aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie in Bregenzerwald

De campings in Bregenzerwald beschikken over voldoende faciliteiten om je de gehele kampeervakantie prima te amuseren op de campings zelf, maar daarvoor trek je natuurlijk niet helemaal naar Oostenrijk om te kamperen.

In de winter mag het duidelijk zijn dat je je volledig kunt uitleven in de diverse skigebieden die je in Bregenzerwald vindt. Voor zowel de gevorderde wintersporter, als voor de beginnelingen zijn er verschillende pistes te vinden die voldoende uitdaging bieden. Natuurlijk zijn er ook voldoende plaatsen te vinden waar je na een dagje skiën of snowboarden helemaal op kunt gaan in het beroemde Oostenrijkse après-ski gebeuren.

Wanneer de laatste sneeuw via de vele bergriviertjes is afgevoerd naar onder meer het dal waar de Rijn zich bevindt (bij het Bodenmeer) verandert Bregenzerwald in een prachtig gebied met begroeide bergen waar je de mooiste wandel-, fiets-, en motortochten kunt maken. Trek de bergen in en ontdek onderweg bijzondere stadjes, idyllische dorpen en eeuwenoude kastelen en burchten.

Voor wie wat actievere vormen van sport wilt beoefenen tijdens de kampeervakantie in Bregenzerwald zijn er keuzes te over: raften, kajakken, kanoën, mountainbiken, parasailen en paragliden zijn enkele sportieve activiteiten die je in Bregenzerwald prima kunt uitvoeren. Het bergachtige gebied biedt een garantie op stevige adrenaline kicks en zowel beginnende adrenaline junkies, als vergevorderde thrill-seekers kunnen hun hart dan ook zeker ophalen tijdens hun verblijf op de campings in Bregenzerwald.

Bregenzerwald biedt als kampeerregio al met al alles wat een kampeerder zich maar kan voorstellen van een geslaagde kampeervakantie en het is dan ook niet zo vreemd dat veel vakantiegangers ieder jaar opnieuw terugkeren naar de gezellige campings in dit mooie stukje Oostenrijk.

Meer weten over Bregenzerwald?