Campings Salzburg

Centraal gelegen in Oostenrijk, te midden van andere populaire kampeerregio’s als Tirol, Oost-Tirol, Karinthië, Stiermarken en Opper Oostenrijk, vinden we één van Oostenrijks bekendste deelstaten: Salzburg. Salzburg is natuurlijk bekend als stad van Mozart en ’the sound of music’, maar de kampeerregio heeft werkelijk alles in zich om je een onvergetelijke kampeervakantie te bezorgen.

Kamperen in Salzburg

Wie gaat kamperen in Salzburg bevindt zich centraal in Oostenrijk en kan dus werkelijk alle kanten op. ’s Winters is Salzburg een sneeuwzeker wintersportwalhalla en heb je keuze uit tal van grote (maar ook kleine) skigebieden om je volledig uit te leven op de pistes. ’s Zomers verandert de kampeerregio in een gebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen te midden van de prachtige natuur die je hier vindt. De oude idyllische dorpjes en typische Oostenrijkse stadjes maken de kampeervakantie helemaal compleet.

Campings Salzburg

De campings in Salzburg liggen mooi verspreid over de kampeerregio, waarbij een aantal campings zich direct aan of vlakbij de skipistes bevindt. Je kunt dan ook gewoon meteen met de lange latten onder de piste opstappen vanaf deze campings in Salzburg. Andere campings in Salzburg zijn juist weer meer rond de stad zelf en de diverse meertjes in de omgeving van Salzburg gesitueerd. Ideale uitvalbasis om mooie wandelingen en fietstochten te beginnen.

Bij de meeste campings in Salzburg huur je een staanplaats voor je eigen tent, camper of caravan, maar bij een aantal campings in Salzburg heb je ook de mogelijkheid om een accommodatie ter plaatse te huren zodat je van alle gemakken voorzien bent. Zo vindt ieder type kampeerder altijd wel een camping in Salzburg die volledig aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie in Salzburg

De campings in Salzburg beschikken over voldoende faciliteiten om je de gehele kampeervakantie prima te amuseren op de camping zelf, maar daarvoor trek je natuurlijk niet helemaal naar Oostenrijk.

Het spreekt voor zich dat je ’s winters uitermate goed kunt wintersporten in Salzburg. Het gebied is sneeuwzeker en er zijn talloze skigebieden te vinden. Van groot en massaal tot klein en intiem. Zowel gevorderde wintersporters, als beginnende skiërs en snowboarders hoeven zich geen moment te vervelen en zullen voldoende pistes tegen komen die flinke uitdagingen vormen.

Wie in de zomer richting Salzburg trekt ontdekt hoe mooi het gebied kan zijn zonder al die met sneeuw besmeurde bergtoppen. De hele omgeving lijkt in bloei te staan en het is dan ook een waar schouwspel van kleuren die je tijdens de wandelingen en fietstochten voorgeschoteld krijgt. Neem een kabelbaan naar één van de bergtoppen en maak vanuit daar de mooiste wandelingen. Vergeet ook zeker je fotocamera niet, want je schiet hier de allermooiste plaatjes die regelrecht vanaf een ansichtkaart lijken te komen.

Wanneer je in Salzburg op de camping staat mag een bezoek aan de gelijknamige stad uiteraard niet ontbreken. De binnenstad van Salzburg staat in zijn geheel op de werelderfgoedlijst van UNESCO en dit is natuurlijk niet voor niets. Je kijkt je ogen uit wanneer je in Salzburg bent: barokgebouwen, de Dom, de middeleeuwse burcht en de benedictijnenabdij die als het oudste klooster van Oostenrijk geldt en tevens de oudste bibliotheek van het land herbergt. Allemaal een bezoekje waard en je zou hier dan ook gewoon een dag (of misschien wel meerdere dagen) voor uit moeten trekken om alles te bewonderen.

Salzburg staat ook bekend om de mooie meren die je in de regio en aangrenzende deelstaten zult tegenkomen. De Wolfgang See is hier een mooi voorbeeld van, maar ook de Wallersee, Mondsee en Attersee staan garant voor een heerlijk dagje in, op en rondom het water. Je kunt er diverse watersporten beoefenen zoals zeilen, varen, duiken en windsurfen, maar je kunt natuurlijk ook gewoon je handdoekje meenemen en lekker luieren op de strandjes rondom de meren.

Al met al is Salzburg als kampeerregio veel meer dan enkel een stip op de route naar het wintersportgebied en is er vertier voor jong en oud te vinden in dit prachtige stukje Oostenrijk.

Meer weten over Salzburg?