Campings Karinthië

In het zuiden van Oostenrijk, gelegen tegen de landsgrenzen van Slovenië en Italië, vinden we een populaire Oostenrijkse vakantiebestemming die omringd wordt door andere kampeerregio’s als Tirol, Salzburg, en Stiermarken. We hebben het hier natuurlijk over Karinthië, oftewel Kärnten.

Kamperen in Karinthië

Wie gaat kamperen in Karinthië bezoekt de zonnige kant van de Oostenrijkse Alpen. Natuurlijk kun je ook hier genieten van een heerlijke wintersport zoals we die van bijvoorbeeld (Oost) Tirol kennen, maar ’s zomers is het heerlijk toeven in de diepe valleien en kraakheldere bergmeren te midden van Oostenrijks hoogste Alpen. Het is dan ook niet zo vreemd dat er het gehele jaar door veel kampeerders zijn te vinden op de campings in Karinthië.

Campings Karinthië

De campings in Karinthië liggen verspreid over de gehele deelstaat. Een aantal campings in Karinthië bevindt zich dichtbij diverse skigebieden. Daar stap je dan ook gewoon met de lange latten onder direct de piste op of kun je ’s zomers juist de kabelbaan naar boven nemen om van daaruit de mooiste wandelingen te starten.

Meestal huur je bij de campings in Karinthië een staanplaats voor je eigen tent, caravan of camper, maar je zult ook een aantal campings in Karinthië aantreffen waar je een accommodatie op de camping zelf kunt betrekken zodat je van alle gemakken voorzien bent tijdens je kampeervakantie. Ieder type kampeerder vindt dan ook altijd wel een camping in Karinthië die volledig bij de persoonlijke behoeftes past.

Vakantie in Karinthië

Ondanks dat de campings in Karinthië over voldoende faciliteiten beschikken om je een vakantie lang zoet te houden, zul je wat meer willen ondernemen in je kampeervakantie hier in het zuiden van Oostenrijk.

Het spreekt voor zich dat de meeste kampeerders hier ’s winters naar toe trekken om te gaan skiën, snowboarden of langlaufen. Er zijn een aantal skigebieden in Karinthië te vinden die voldoende uitdaging bieden aan zowel beginnende, als aan gevorderde wintersporters.

Wanneer de laatste sneeuw vertrokken is verandert Karinthië in een plaatje zoals je ze van de ansichtkaarten kent. Torenhoge Alpen, het diepe dal rondom de rivier de Drau en bergmeren als Wörther See, de Millstätter See, de Ossiacher See en de Weißensee maken het ideale plaatje van rust en natuur compleet. Een aantal campings in Karinthië is gelegen aan één van deze meren waar je ’s zomers vanzelfsprekend diverse watersportactiviteiten kunt beoefenen.

Natuurlijk zijn ook wandelen, fietsen en misschien zelfs wel motorrijden door het berglandschap in Karinthië geliefde bezigheden van kampeerders die hier hun vakantie doorbrengen. Zo is de prachtige Großglockner Hochalpenstraße, die over een 2504 meter hoge bergpas loopt en je daarbij een fantastisch uitzicht gunt op Oostenrijks hoogste berg, De Grossglockner (3,798 m), een absolute aanrader.

In al dat natuurgeweld vind je ook diverse typische Oostenrijkse stadjes en schilderachtige dorpjes waar de tijd te lijkt hebben stilgestaan. Villach en Klagenfurt zijn de grootste plaatsen in Karinthië. Ze liggen beiden aan een groot meer en hebben een mooi historisch centrum met een aantal kerken en musea die de moeite waard zijn om te bezoeken. Mocht je in een horeca gelegenheid komen in één van deze stadjes, bestel dan eens een lokale lekkernij want er zijn veel Adriatische invloeden te vinden in Karinthië.

Al met al heeft Karinthië alles in zich wat je van een kampeervakantie mag verwachten en is het dan ook niet zo gek dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw een camping in Karinthië bezoeken.

Meer weten over Karinthië?