Campings Stiermarken

Stiermarken is na Neder-Oostenrijk de grootste deelstaat van Oostenrijk en biedt als kampeerregio een breed scala aan mogelijkheden tijdens je kampeervakantie. Het grootste gedeelte van Stiermarken ligt in de Alpen en je kunt er ’s winters dan ook prima wintersporten, al is het er minder druk en massaal als in wintersportgebieden als Tirol, Oost-Tirol en Salzburg. Met omliggende kampeerregio’s als Karinthië, Burgenland en Neder-Oostenrijk hoef je je dan ook geen moment te vervelen tijdens je vakantie op de campings in Steiermark, de Duitse benaming voor Stiermarken.

Kamperen in Stiermarken

Wie gaat kamperen in Stiermarken begeeft zich in een prachtig stukje Oostenrijk. De regio is grotendeels bebost en kent in het noordwestelijke gedeelte een aantal flinke bergtoppen, waarvan de 2.995 meter hoge Hoher Dachstein de hoogste is. Het gebied rondom hoofdstad Graz in het zuidwesten is juist wat meer heuvelachtig en is daarom prima geschikt voor mooie fietstochten en bezoekjes aan de diverse wijnbouwgebieden die je hier vindt.

Campings Stiermarken

De campings in Stiermarken liggen goed verspreid over de kampeerregio, maar allen in een mooie natuuromgeving. Een aantal campings in Stiermarken zijn aan of vlakbij een skigebied gesitueerd zodat je direct met de lange latten onder gebonden de piste kunt betreden.

Doorgaans huur je bij de meeste campings in Stiermarken een staanplaats voor je eigen tent, camper of caravan, maar bij een aantal campings in Stiermarken kun je ook terecht voor een accommodatie van de camping zelf zodat je van alle gemakken voorzien bent tijdens je kampeervakantie. Ieder type kampeerder vindt dan ook altijd wel een camping in Stiermarken die volledig aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie in Stiermarken

De campings in Stiermarken beschikken over voldoende faciliteiten om je de gehele kampeervakantie prima te amuseren op de camping zelf, maar daarvoor reis je natuurlijk niet helemaal naar Oostenrijk af.

In de winter spreekt het voor zich dat je in Stiermarken prima kun wintersporten. Er zijn diverse skigebieden te vinden die voldoende uitdaging bieden voor zowel de beginnende, als de gevorderde wintersporters.

’s zomers verandert het gebied juist in een prachtig natuurlandschap dat regelrecht van de bekende ansichtkaarten lijkt te zijn gekomen. Neem de kabelbaan naar boven en bewandel vanuit hier de mooiste wandelroutes die je langs typische Alpenhutjes en in bloei staande weides voeren. Voor de actievere vakantieganger zijn activiteiten als fietsen, mountainbiken, kajakken, kanoën en zelfs parasailen prima voor handen.

Echt grote steden zijn er niet in Stiermarken, maar Graz is absoluut een bezoek waard tijdens je verblijf op de campings hier in Stiermarken. Met zo’n 274.000 inwoners is Graz na Wenen de grootste stad van Oostenrijk. Echter staat Graz vooral bekend om de grootste middeleeuwse binnenstad van Europa en je zult je ogen dan ook flink uitkijken als je Graz bezoekt tijdens je kampeervakantie in Stiermarken.

Al met al heeft Stiermarken als kampeerregio werkelijk alles in zich om je een perfecte kampeervakantie te garanderen en hoef je je geen enkel moment te vervelen tijdens je verblijf op de camping in dit prachtige stukje Oostenrijk.

Meer weten over Stiermarken?