Campings Oost Tirol

In het zuiden van Oostenrijk, tegen de grens van Italië en omringd door andere populaire kampeerregio’s als Tirol, Salzburg en Karinthië, vinden we een andere populaire Oostenrijkse vakantiebestemming: Oost Tirol. Oost Tirol staat zowel ’s winters als ’s zomers garant voor een heerlijke kampeervakantie waarbij je je geen moment hoeft te vervelen tijdens je verblijf op de campings in dit prachtige stukje Oostenrijk.

Kamperen in Oost Tirol

Wie gaat kamperen in Oost Tirol merkt al snel dat de kampeerregio werkelijk alles in zich heeft om je een onvergetelijke vakantie te bezorgen. ’s Winters zijn er uiteraard uitgebreide mogelijkheden om te skiën, snowboarden en/of langlaufen, maar ’s zomers verandert het gebied in een prachtige regio waar je de mooiste wandel- en fietstochten kunt maken. Het is dan ook niet zo vreemd dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw voor een camping in Oost Tirol kiezen.

Campings Oost Tirol

De campings in Oost Tirol liggen mooi verspreid over het gebied. Zo vind je er een aantal campings die aan of vlakbij de rivier de Drau zijn gesitueerd, maar ook campings die direct aan of vlakbij de diverse skipistes zijn gelegen. Je kunt dus gewoon direct vanaf de camping de piste op!

Bij de meeste campings in Oost Tirol huur je een staanplaats voor je eigen caravan, tent of camper, maar er zijn ook een aantal campings waar je een bungalow, tent of sta-caravan van de camping zelf kunt huren zodat je van alle gemakken voorzien bent tijdens je kampeervakantie. Zo vindt ieder type kampeerder altijd wel een camping in Oost Tirol die aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie in Oost Tirol

De campings in Oost Tirol beschikken over voldoende faciliteiten om je de gehele kampeervakantie prima te amuseren op de camping zelf, maar daarvoor trek je natuurlijk niet helemaal naar het zuiden van Oostenrijk.

Het spreekt voor zich dat de kampeerders die de campings in Oost Tirol in de winter bezoeken, dit doen vanwege de uitstekende wintersportmogelijkheden in het gebied. Je vindt hier diverse skigebieden die geschikt zijn voor zowel beginnende wintersporters, als de ervaren skiërs en snowboarders. Uiteraard is ook de beroemde Oostenrijkse Après ski nooit ver weg en vind je er tal van gezellige dorpjes en stadjes waar het tot diep in de nacht nog erg gezellig is.

’s Zomers verandert Oost Tirol echter in een prachtig gebied om te wandelen en fietsen. Dankzij het gematigde klimaat is het hier heerlijk toeven in de periode van april tot oktober. Neem één van de kabelbanen naar de bergtoppen en verken het Oostenrijkse landschap zoals je dit nooit zou kunnen doen wanneer de bergtoppen bedolven zijn onder een dik pak sneeuw. Neem dan ook zeker je fotocamera mee, want je schiet hier werkelijk waar de allermooiste plaatjes die regelrecht van een ansichtkaart afkomstig lijken!

In een bergachtig gebied zoals Oost Tirol is er voor de actieve kampeerder natuurlijk meer te beleven dan wandelen en fietsen. Wat dacht je van mountainbiken, raften, kanoën en kajakken? Als je echt stalen zenuwen hebt, ga je hier uiteraard parasailen of paragliden, met of zonder begeleiding.

Tijdens je verblijf op de campings in Oost Tirol mag een bezoek aan de hoofdstad van de regio, Lienz, natuurlijk ook niet ontbreken. De ligging is ideaal (tussen de omliggende berggebieden) en zorgt er voor dat het (vooral in de zomermaanden) erg aangenaam is in Lienz. Je vindt er tal van historische gebouwen, bijzondere kerken, gezellige restaurants en intieme winkelstraten. Zeker een bezoekje waard tijdens je kampeervakantie in Oost Tirol.

Al met al biedt Oost Tirol als kampeerregio alles wat je van een geslaagde kampeervakantie mag verwachten en is het een goed alternatief als je het massatoerisme van de populairdere kampeerregio’s als Tirol en Salzburg enigszins wilt ontlopen.

Meer weten over Oost Tirol?