Campings Burgenland

In het uiterste zuidwesten van Oostenrijk, omringd door populaire Oostenrijkse kampeerregio’s als Karinthië, Stiermarken en Neder-Oostenrijk, vinden we op de grens met Hongarije een minder bekende Oostenrijkse vakantiebestemming: Burgenland.

Kamperen in Burgenland

Wie gaat kamperen in Burgenland ontdekt een hele andere kant van Oostenrijk. Hier geen hoge bergpieken zoals we kennen uit Tirol en Salzburg, maar een glooiend heuvellandschap wat voornamelijk gebruikt wordt als wijngaard. Burgenland staat bol van de prachtige natuur en eeuwenoude kastelen en bevat het op een na grootste meer van Oostenrijk: de Neusiedler See.

Campings Burgenland

De campings in Burgenland liggen verspreid over de gehele regio. Van het noordelijke gedeelte van de deelstaat op een steenworp afstand van Wenen tot het zuidelijke gedeelte in de buurt van de stad Graz. Bij de meeste campings in Burgenland kun je terecht voor een staanplaats voor je eigen camper, caravan of tent, maar bij een aantal campings in Burgenland heb je ook de mogelijkheid om een accommodatie van de camping zelf te betrekken zodat je van alle gemakken voorzien bent tijdens je kampeervakantie in dit bijzondere stukje Oostenrijk.

Vakantie in Burgenland

De campings in Burgenland beschikken over meer dan voldoende faciliteiten om je een vakantie lang prima te amuseren op de camping zelf, maar daarvoor reis je natuurlijk niet helemaal naar het zuidoosten van Oostenrijk.

Door het gematigde klimaat is het hier vooral ’s zomers goed toeven en in de prachtige natuuromgeving maak je de mooiste wandel- en fietstochten. Onderweg kom je idyllische Oostenrijkse dorpjes tegen en een aantal eeuwenoude kastelen. Naturpark Geschriebenstein is bijvoorbeeld een absolute aanrader. Wandelpaadjes leiden je langs oude torens, molens en boerderijen. Naturpark Raab, gelegen in het uiterste zuiden van Burgenland op de grens met Hongarije en Slovenië biedt je ook uitstekende wandelmogelijkheden en is de moeite waard om te bezoeken tijdens je kampeervakantie op de camping in Brandenburg.

Een bezoek aan de Neusiedler See hoort er natuurlijk ook bij tijdens je vakantie in Brandenburg. Je kunt hier prima zwemmen, luieren aan de strandjes en diverse watersportactiviteiten beoefenen. Het meer en de aangrenzende Nationale Parken Nationaal Park Neusiedler See-Seewinkel (Oostenrijk) en Nationaal Park Fertő-Hanság (Hongarije) staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Echt grote steden zijn er niet in Burgenland. De hoofdstad van de deelstaat, Eisenstadt, telt slechts 13.000 inwoners, maar herbergt diverse bezienswaardigheden die een bezoek aan de stad de moeite waard maken. Wie echt kunst, cultuur en historie wilt snuiven plant natuurlijk een dagje Wenen of bezoekt de Hongaarse stad Sopron. Deze laatste was historisch gezien de belangrijkste stad van het gebied, maar werd in 1920 toegewezen aan Hongarije. Erg leuk om als ‘dagje buitenland’ te doen.

Al met al is de deelstaat als kampeerregio bijzonder verrassend en is het zonde dat de campings in Burgenland nog niet zo bekend zijn als de campings in de bekendere kampeerregio’s van Oostenrijk. Er is namelijk genoeg te zien en te beleven tijdens je kampeervakantie in deze uiterste uithoek van Oostenrijk.

Meer weten voer Burgenland?