Campings Neder-Oostenrijk

In het noord oosten van Oostenrijk, omringd door andere populaire Oostenrijkse vakantiebestemmingen als Wenen, Stiermarken, Burgenland en Opper-Oostenrijk, vinden we een andere populaire kampeerregio aan de Donau: Neder-Oostenrijk (Niederösterreich op z’n Duits). Neder-Oostenrijk is qua oppervlakte de grootste deelstaat van Oostenrijk en biedt de vakantieganger een bijzonder veelzijdige kampeervakantie waarbij je je geen moment hoeft te vervelen in dit prachtige stuk Oostenrijk aan de Tsjechische en Slowaakse landsgrenzen.

Kamperen in Neder-Oostenrijk

Wie gaat kamperen in Oostenrijk denkt al gauw aan besneeuwde Alpen, après ski en jodelaars. Kamperen in Neder-Oostenrijk kan dan nog wel eens voor een verrassing zorgen. Deze grote deelstaat rondom Wenen kan opgedeeld worden in 4 verschillende delen waarbij de landschappen onderling behoorlijk van elkaar verschillen. Wie variatie zoekt in de kampeervakantie kan dan ook niet om Neder-Oostenrijk als kampeerregio heen.

Campings Neder-Oostenrijk

De campings in Neder-Oostenrijk liggen goed verspreid over de kampeerregio. Van het uiterste noorden op de grens met Tsjechië tot het zuiden waar het machtige Alpenlandschap uitnodigt om ontdekt te worden. Centraal door de kampeerregio stroomt de Donau waar een aantal campings te vinden zijn die direct aan of vlakbij de rivier gesitueerd zijn. Ieder type kampeerder vindt dan ook altijd wel een camping in Neder-Oostenrijk die volledig aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Bij de meeste campings in Neder-Oostenrijk huur je een staanplaats voor je eigen camper, tent of caravan, maar je vindt ook een aantal campings in Neder-Oostenrijk waar je een accommodatie van de camping zelf kunt huren zodat je van alle gemakken voorzien bent tijdens je kampeervakantie in Neder-Oostenrijk.

Vakantie in Neder-Oostenrijk

De campings in Neder-Oostenrijk beschikken over ruime faciliteiten zodat je je prima zou kunnen vermaken op de camping zelf tijdens je kampeervakantie, maar daarvoor trek je natuurlijk niet helemaal naar het noordoosten van Oostenrijk.

De 4 delen waarin Neder-Oostenrijk feitelijk valt op te delen bieden ieder wat wils. Het noordwestelijke gedeelte (Waldviertel) is bijvoorbeeld een bosrijk gebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Vooral de kleine stad Krems an der Donau is het bezoeken zeker waard.

Bij deze stad begint ook de Wachau, de 30 kilometer lange vallei van de Donau vol wijngaarden, abrikozenbomen en op bergtoppen prijkende kastelen en kloosters. Het gebied staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en dit is natuurlijk niet voor niets.

Het Weinviertel is zoals de naam doet vermoeden het grootste wijnbouwgebied van Oostenrijk. Het ligt in het noordoosten van Neder-Oostenrijk en is onderdeel van een laagvlakte die doorloopt tot Hongarije. Het glooiende landschap is heerlijk om al fietsend of wandelend te verkennen en vooral in de zomer kan het er behoorlijk warm zijn. Het Weinviertel is overigens wel het gebied met de minste campings in Neder-Oostenrijk.

Het gebied ten zuiden van Wenen wordt ook wel het Industrieviertel genoemd. De naam is te herleiden naar de periode dat hier grondstoffen werden gewonnen, maar het grootste deel van de regio bestaat uit het Wienerwald wat een uitloper is van de Alpen. Je kunt hier dan ook heerlijk wandelen en fietsen, maar ook sportievere activiteiten beoefenen zoals mountainbiken, raften, kanoën en kajakken.

Het Mostviertel ligt tussen de Donau en de hogere Alpen op de grens met Stiermarken. Het is misschien wel het meeste veelzijdige gebied in Neder-Oostenrijk. De machtige Alpen staan natuurlijk garant voor wintersport, wandelen en tal van andere (sportieve) activiteiten, maar het gebied rondom de Donau herbergt tal van historische stadjes en idyllische dorpen. Zo moet je bijvoorbeeld zeker de benedictijnenabdij van Melk bezoeken. Dit is namelijk één van de beroemdste kloosters ter wereld en staat dan ook niet voor niets op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Al met al heeft Neder-Oostenrijk als kampeerregio alles in zich om je een onvergetelijke kampeervakantie te bezorgen en hoef je je dan ook geen moment te vervelen tijdens je verblijf op de campings in Neder-Oostenrijk.

Meer weten over Neder-Oostenrijk?