Campings Wenen

Wie bij Oostenrijk alleen aan Tirol en wintersport denkt heeft het mis. Kamperen in Wenen is kennismaken met een hele andere kant van Oostenrijk: kunst, cultuur en een historie die teruggaat tot 15 voor Christus. Het is dan ook niet voor niets dat duizenden kampeerders het gehele jaar door de campings in Wenen bezoeken!

Kamperen in Wenen

Wie gaat kamperen in Wenen doet dit natuurlijk vooral vanwege de stad zelf, al geldt ook het directe gebied rondom de stad Wenen als de gelijknamige deelstaat. Het is daarmee de kleinste deelstaat van Oostenrijk en wordt in zijn geheel omringd door een andere Oostenrijkse deelstaat: Neder-Oostenrijk.

Campings Wenen

De campings in Wenen liggen niet in de stad zelf, maar in het omliggende gebied waaronder direct aan de Donau die aan de oostzijde van de stad stroomt. Bij de meeste campings rondom Wenen huur je een staanplaats voor je eigen caravan, tent of camper, maar je hebt bij een aantal campings in Wenen tevens de mogelijkheid om een accommodatie ter plaatse te betrekken zodat je van alle gemakken voorzien bent tijdens je kampeervakantie. Ieder type kampeerder vindt dan ook altijd wel een geschikte camping in Wenen die volledig aansluit bij de persoonlijke behoefte.

Vakantie in Wenen

Je kampeervakantie in Wenen breng je natuurlijk voornamelijk door in de stad zelf. Er is zo ontzettend veel te zien, doen en te beleven dat je gemakkelijk je gehele vakantie kunt vullen met activiteiten.

Vanwege de eeuwenoude historie van de stad vind je in Wenen talloze historische gebouwen vanuit diverse invloeden. Ten tijde van de Habsburgse invloed omvatte Oostenrijk het gebied van de Adriatische Zee tot aan Oekraïne. De diverse paleizen uit deze tijd zijn dan ook net zo omvangrijk en de Hofburg is daarvan de grootste. Al in de 13e eeuw regeerden de Habsburgers vanuit hier het hertogdom Oostenrijk en door de eeuwen heen is het paleis alleen maar uitgebreid. Vandaag de dag vind je er diverse musea zoals het beroemde Albertina (met prenten van onder meer Leonardo da Vinci en Rembrandt), de Nationale Bibliotheek van Oostenrijk en is het de officiële residentie van de Oostenrijkse bondspresident.

Waar de Hofburg als winterresidentie diende voor de Oostenrijkse vorsten, diende Schloss Schönbrunn (iets buiten de binnenstad) als zomerresidentie en is dan ook zeker het bezoeken waard tijdens je verblijf op de campings in Wenen. Het immense paleis telt maar liefst 1441 kamers en staat sinds 1996 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De Fraaie paleistuinen gelden hier ook onder, net als het bijzondere Gloriette. Vandaag de dag dient het bouwwerk als een soort oorlogsmonument (de sculpturen werden flinke beschadigd tijdens de Tweede Wereldoorlog), maar in vervlogen tijden ontbeet Keizer Frans Jozef I van Oostenrijk in het gebouw. Aangrenzend vind je hier ook nog de oudste dierentuin ter wereld: Tiergarten Schönbrunn.

Wie hongerig is geworden na een dagje kunst, cultuur en historie snuiven kan zijn geluk niet op in Wenen. Ontelbaar veel restaurants, eetcafé’s en kroegjes zijn er te vinden in de Weense binnenstad waar je de befaamde Wiener Schnitzel of Sachertorte natuurlijk niet kan laten staan.

Wenen is natuurlijk ook de stad van de muziek en dit komt het best tot uiting in de beroemde Weense Staatsopera waar werken van componisten als Mozart, Beethoven, Haydn, Schubert, Brahms, Strauss en Salieri nog regelmatig te beluisteren zijn.

Wenen herbergt nog tal van andere bijzondere bezienswaardigheden en er is dan ook één ding zeker tijdens je kampeervakantie op de camping in Wenen: je gaat je geen moment vervelen!

Meer weten over Wenen?