Campings Donau

Vanuit het Zwarte Woud stroomt de rivier de Donau door Duitse deelstaten als Baden-Württemberg en Beieren Opper-Oostenrijk binnen, waarna de op-een-na langste rivier van Europa via Neder-Oostenrijk en Wenen zijn weg vervolgd richting de Zwarte Zee. Wie gaat kamperen in ‘de vallei van de Donau’ verzekert zich van een heerlijke kampeervakantie rondom Europa’s enige rivier die richting het oosten stroomt.

Kamperen aan de Donau

Als je gaat kamperen rondom de Donau merk je al gauw hoe romantisch het gebied hier is. Prachtige natuurlandschappen worden onderbroken door eeuwenoude stadjes en idyllische dorpen. Uiteraard ligt ook hoofdstad van Oostenrijk, Wenen, aan de Donau en een uitstapje naar deze historische stad is een absolute aanrader tijdens je verblijf op de campings aan de Donau.

Campings Donau

De campings aan de Donau liggen verspreid over twee Oostenrijkse deelstaten: Opper-Oostenrijk en Neder-Oostenrijk. Een aantal campings aan de Donau zijn gesitueerd in of rondom Wenen. Bij de meeste campings aan de Donau huur je een staanplaats voor je eigen tent, caravan of camper, maar bij een aantal campings heb je ook de mogelijkheid om een accommodatie op de camping zelf te betrekken zodat je van alle gemakken voorzien bent tijdens je kampeervakantie. Ieder type kampeerder vindt dan ook altijd wel een camping aan de Donau die volledig aansluit bij de persoonlijke behoeftes.

Vakantie rondom de Donau

De campings rondom de Donau beschikken over voldoende faciliteiten om je de gehele kampeervakantie prima te vermaken op de camping zelf, maar daarvoor trek je natuurlijk niet helemaal naar Oostenrijk.

Het spreekt voor zich dat je in het berglandschap rondom de Donau prima kunt wandelen en fietsen, maar ook de actievere vakantieganger kan zijn hart ophalen in de kampeerregio’s aan de Donau. In het zuidelijk gelegen Alpenlandschap kunnen ’s winters bijvoorbeeld prima de lange latten onder gebonden worden en in de zomer kun je hier sportieve activiteiten beoefenen als mountainbiken, bergbeklimmen, raften, kanoën en kajakken.

De Donau is al sinds jaar en dag een belangrijke rivier en het is dan ook niet zo vreemd dat je aan de rivier talloze dorpen en steden aantreft. Linz in Opper-Oostenrijk bijvoorbeeld en Krems an der Donau en Wenen in Neder-Oostenrijk. Alle drie zijn ze het bezoeken zeker waard tijdens je verblijf op de campings aan de Donau.

Al met al bieden de kampeerregio’s aan de Donau voldoende vertier voor jong en oud en hoef je je dan ook geen enkel moment te vervelen tijdens je kampeervakantie op de campings aan de Donau.

Meer weten over het gebied rondom de Donau?