Campings Opper-Oostenrijk

In het noorden van Oostenrijk, op de grens met Beieren (Duitsland) en omringd door populaire Oostenrijkse vakantiebestemmingen als Salzburg, Neder-Oostenrijk en Stiermarken, vinden we de veelzijdige kampeerregio Opper-Oostenrijk, oftewel Oberösterreich. Opper-Oostenrijk biedt werkelijk alles voor een veelzijdige kampeervakantie in een prachtige natuuromgeving: van de ruige Alpen in het zuiden tot de vallei rondom de Donau wat meer noordwaarts. De vele schilderachtige dorpjes en historische stadjes die zich tussen al dit natuurgeweld verschuilen vertellen je eeuwenoude verhalen over deze bijzondere streek in Oostenrijk.

Kamperen in Opper-Oostenrijk

Wie gaat kamperen in Opper-Oostenrijk kan werkelijk alle kanten op. Heerlijk wandelen en fietsen rondom de Donau of het ruigere werk zoals wintersporten, mountainbiken en raften, kanoën of kajakken in het machtige Alpenlandschap. Voor liefhebbers van kunst, cultuur en historie is er in Opper-Oostenrijk ook genoeg te beleven. Zo zijn steden als Linz, Steyr en Wels alle drie het bezoeken meer dan waard tijdens je kampeervakantie op de campings in Opper-Oostenrijk.

Campings Opper-Oostenrijk

De campings in Opper-Oostenrijk liggen verspreid over de gehele regio. Van het westen aan de Beierse grens tot aan het oosten in de vallei van de Donau. Een aantal campings in Opper-Oostenrijk bevindt zich aan of vlakbij één van de meren in Opper-Oostenrijk zoals de Mondsee, Attersee en de Wolfgangsee. Er is dan ook voor ieder type kampeerder wel een camping in Opper-Oostenrijk te vinden die volledig aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Bij de meeste campings in Opper-Oostenrijk kun je een staanplaats huren voor je eigen camper, caravan of tent, maar bij een aantal campings in Opper-Oostenrijk is het ook mogelijk om een accommodatie ter plaatse te huren zodat je van alle gemakken voorzien bent tijdens je kampeervakantie.

Vakantie in Opper-Oostenrijk

De campings in Opper-Oostenrijk beschikken over meer dan voldoende faciliteiten om je een gehele vakantie lang prima te amuseren op de camping zelf, maar daarvoor trek je natuurlijk niet helemaal Oostenrijk!

Wie in de winter de lange latten wilt onderbinden moet natuurlijk in het Alpengebied van Opper-Oostenrijk zijn. Je vindt hier skigebieden die voldoende uitdaging bieden voor zowel beginnende, als gevorderde wintersporters. Dachstein-West is met 72 skiliften en meer dan 130 kilometer aan pistes het grootste skigebied van Opper-Oostenrijk. Misschien niet zo omvangrijk als de wintersportgebieden in Tirol, maar absoluut een garantie op een heerlijke wintersportvakantie.

Kampeerders die in de zomer naar Opper-Oostenrijk trekken genieten van de natuur die we kennen van de Oostenrijkse ansichtkaarten. Kraakheldere bergmeren, duizenden meters hoge bergpieken en eeuwenoude stadjes en idyllische dorpen. Vooral het landschap van de Salzkummergut is een absolute aanrader tijdens je vakantie op de camping in Opper-Oostenrijk. Het gebied staat niet voor niets op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Actievelingen kunnen in Opper-Oostenrijk hun hart uiteraard ook ophalen tijdens de kampeervakantie. Wandelen en fietsen door de deelstaat is een waar genot en voor de echte adrenaline zoekers zijn activiteiten zoals mountainbiken, bergbeklimmen, raften, kanoën, kajakken en parasailing prima voorhanden in Opper-Oostenrijk.

Je kampeervakantie op de campings in Opper-Oostenrijk is natuurlijk niet compleet als je de hoofdstad van de deelstaat, Linz, niet bezocht hebt. Met 200.000 inwoners is het na Wenen en Graz de grootste stad van Oostenrijk. Bezoek bijvoorbeeld de prachtige Mariä-Empfängnis-Dom, de hauptplatz van Linz en de Nazi bouwwerken Brückenkopfgebäude en Nibelungenbrücke. Deze bouwwerken vormden onderdeel van een grootschalig plan om Linz als één van de 5 belangrijkste Führersteden in het Groots-Duitse Rijk om te vormen en dit zal niet voor niets zijn geweest, Linz is namelijk de stad waar Adolf Hitler opgroeide.

Een laatste parel die je bezocht moet hebben tijdens je vakantie in Opper-Oostenrijk is het middeleeuwse stadje Steyr. Steyr is één van de best bewaard gebleven middeleeuwse steden van Oostenrijk. Je vindt er maar liefst 3 kastelen uit verschillende tijdperken. Ook tref je er prachtige historische gebouwen in Gotische stijl aan zoals het raadhuis, de stadspoorten en talloze kerken en woonhuizen. Steyr is absoluut het bezoeken waard als je op de camping in Opper-Oostenrijk verblijft, zelfs als je in het zuidelijker gelegen Alpengebied verblijft.

Opper-Oostenrijk biedt al met al als kampeerregio aan jong en oud een bijzonder veelzijdige kampeervakantie waarbij je je geen enkel moment hoeft te vervelen tijdens je verblijf op de camping in dit prachtige stukje Oostenrijk!

Meer weten over Opper-Oostenrijk?