Campings Trentino-Zuid-Tirol

De campings in Trentino-Zuid-Tirol liggen in het noorden van Italië op de grens met Oostenrijk en Zwitserland. Trentino Zuid-Tirol omvat het bergachtige gedeelte van Italië wat omringd wordt door andere populaire Italiaanse kampeerregio’s als Lombardije en Veneto. Het is hier heerlijk kamperen en je kunt letterlijk alle kanten op: van de prachtige Italiaanse Meren als het Iseomeer, het Idromeer en het Gardameer tot de overweldigende Dolomieten in Alto Adige, zoals Zuid-Tirol door de Italianen wordt genoemd.

Kamperen in Trentino-Zuid-Tirol

Wie gaat kamperen in Trentino Zuid-Tirol ontdekt al snel waarom de kampeerregio zo geliefd is onder vakantiegangers, maar bijvoorbeeld ook onder kunstenaars. De vergezichten hier lijken rechtstreeks van een ansichtkaart af te komen en in zo’n bergachtige omgeving is er natuurlijk meer dan voldoende te beleven tijdens je kampeervakantie op de campings in Trentino-Zuid-Tirol.

Campings Trentino-Zuid-Tirol

De campings in Trentino-Zuid-Tirol strekken zich uit over de gehele kampeerregio, maar zijn allen gesitueerd in een prachtige natuuromgeving. Bij de meeste campings in Trentino Zuid-Tirol kun je een staanplaats huren voor je eigen camper, tent of caravan, maar er zijn ook een aantal campings in Trentino-Zuid-Tirol te vinden waar je een bungalow, sta-caravan of tent van de camping zelf kunt huren zodat je van alle gemakken voorzien bent tijdens je kampeervakantie. Ieder type kampeerder vindt dan ook altijd wel een camping in Trentino Zuid-Tirol die volledig aansluit bij de persoonlijke behoeftes.

Vakantie in Trentino Zuid-Tirol

De campings in Trentino Zuid-Tirol beschikken vaak over meer dan voldoende faciliteiten om je de gehele kampeervakantie prima te amuseren op de camping zelf, maar daarvoor ga je natuurlijk niet helemaal naar Noord-Italië.

Kampeerders die ’s winters naar Trentino Zuid-Tirol trekken hebben een ruime keuze uit diverse wintersportgebieden. Zowel voor de beginnende, als voor de gevorderde skiër, snowboarder of langlaufer is er voldoende uitdaging te vinden op de skipistes in Trentino-Zuid-Tirol.

Wanneer de laatste sneeuw verdwenen is uit Trentino-Zuid-Tirol melden de eerste wandelaars zich die de in bloei staande omgeving al wandelend en klimmend gaan ontdekken. Naast wandelen zijn fietsen, mountainbiken, kanoën, kajakken, raften en paragliden geliefde activiteiten om te beoefenen tijdens de kampeervakantie in Trentino Zuid Tirol.

Je kampeervakantie in Trentino-Zuid-Tirol is natuurlijk niet compleet als je de hoofdstad van de regio niet hebt bezocht. Trente (Trento op z’n Italiaans) kent een rijke historie waarvan diverse bezienswaardigheden bewaard zijn gebleven. Aanraders zijn bijvoorbeeld de kathedraal en de Neptunusfontein aan het Piazza Duomo en Belfort Torre Civica. Overigens zijn ook de steden Venetië en Verona binnen handbereik tijdens je kampeervakantie op de campings in Trentino Zuid Tirol.

Al met al biedt Trentino-Zuid-Tirol voor ieder wat wils en is het dan ook niet zo vreemd dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw terugkeren naar de campings in Trentino Zuid-Tirol!

Meer weten over Trentino-Zuid-Tirol?