Campings Marche

De campings in Le Marche liggen centraal in Italië aan onder meer de Adriatische Zee. De Marken of Marken zoals Le Marche in het Nederlands wordt genoemd is een nog relatief onontdekte kampeerregio en wordt omringd door populair(der)e kampeerregio’s als Emilia-Romagna, Toscane, Umbrië en Abruzzen. In Marche tref je geen massatoerisme en een Italië wat helemaal ingericht is op toerisme. In Le Marche geniet je vooral van een ongerepte natuur, Italiaanse gastvriendelijkheid en de lekkerste authentieke Italiaanse streekgerechten. Niet voor niets dat er langzaamaan toch steeds meer mensen richting de campings in Le Marche trekken.

Kamperen in Marche

Wie gaat kamperen in Le Marche leert een kant van Italië die nog niet veel mensen hebben gezien. De regio is dunbevolkt en echte grote steden zijn er niet. Wat er wel is? Prachtige landschappen, een heerlijke kustlijn en talloze pittoreske dorpjes waar de tijd stil te lijkt hebben staan. De campings in Marche zijn een ideaal uitgangspunt tijdens je ontdekkingsreis hier.

Campings Marche

De campings in Marche liggen voornamelijk aan de Adriatische Zee, maar er zijn ook een aantal campings wat verder landinwaarts gesitueerd. Bij de meeste campings in Le Marche kun je een staanplaats voor je eigen caravan, camper of tent huren, maar er zijn ook campings in Le Marche te vinden waar je een accommodatie van de camping zelf kunt betrekken zodat je van alle gemakken voorzien bent tijdens je kampeervakantie. Ieder type kampeerder vindt dan ook altijd wel een camping in Marche die volledig aansluit bij de persoonlijke behoefte.

Vakantie in Le Marche

De campings in Le Marche beschikken vaak over voldoende faciliteiten om je een vakantie lang uitstekend te amuseren op de camping zelf, maar daarvoor reis je natuurlijk niet helemaal naar midden Italië.

Dankzij het milde klimaat en de prachtige kustlijn kiezen veel kampeerders voor een camping aan de Adriatische Zee om van een echte zon-zee-strand vakantie te genieten. Je kunt er heerlijk luieren aan het strand en gezellig terrassen bij de vele restaurants in de bruisende badplaatsjes, maar natuurlijk ook watersporten. Zwemmen, duiken, snorkelen, zeilen, varen en surfen zijn geliefde activiteiten en vrijwel overal zijn materialen te huur indien je deze zelf niet hebt meegebracht naar de campings in Le Marche.

Zowel de kustlijn, als het heuvelachtige groene binnenland is daarnaast prachtig om wandel- of fietstochten te maken. De regio kent een rijke historie en je zult onderweg dan ook talloze kastelen, burchten en kloosters tegenkomen die in veel gevallen open zijn voor publiek.

Meer architectonische bezienswaardigheden zul je vinden in de kleine stadjes in Le Marche. Bezoek bijvoorbeeld het stadsplein van Fermo, de stadsmuren van Jesi, het Palazzo Ducale in Urbania of de kerktorens van Ascoli Piceno tijdens je kampeervakantie op de campings in Le Marche.

Het zuidelijke gedeelte van Le Marche is bergachtig en daarmee geliefd onder wandelaars en hikers. Een echte aanrader zijn de bergen van het Parco Nazionale dei Monti Sibillini, dat weer grenst aan het Parco Nazionale del Gran Sasso met zijn hoge bergtoppen in de Abruzzen. Uiteraard nodigt het bergachtige gebied ook uit tot sportievere activiteiten zoals mountainbiken, beklimmingen, raften en kanoën.

Vanuit havenstad Ancona vertrekken dagelijks meerdere veerboten naar plaatsen als Split en Dubrovnik in Kroatië, Koper in Slovenië en zelfs naar het Griekse plaatsje Patras. Leuk voor een dagje ‘buitenland’, maar zo kunnen de campings in Le Marche natuurlijk ook dienen als tussenstop tijdens je doorreis met de camper, tent of caravan!

Meer weten over Le Marche?