Campings Abruzzen

De campings in de Abruzzen zijn gesitueerd in zuidelijk centraal Italië en worden omringd door andere populaire Italiaanse kampeerregio’s als Marche, Lazio, Molise en de Adriatische Zee. De Abruzzen (Abruzzi op z’n Italiaans) is een parel als het om natuurschoon gaat. Een groot deel van de regio is beschermd natuurgebied en in de Abruzzen zijn dan ook maar liefst 4 Nationale Parken te vinden met een flora en fauna die je nergens anders in Italië (en Europa) tegen zult komen. Niet voor niets dat ieder jaar opnieuw veel kampeerders terugkeren naar de campings in de Abruzzen.

Kamperen in de Abruzzen

Wie gaat kamperen in de Abruzzen verblijft in misschien wel het meest ongerepte en pure gedeelte van Italië. Een indrukwekkend groen landschap, een azuurblauwe zee en een mild klimaat (ondanks de zuidelijke ligging) zorgen er voor dat vakantiegangers maar wat graag richting de campings in de Abruzzen trekken.

Campings Abruzzen

De campings in de Abruzzen liggen voornamelijk aan de Adriatische Zee, maar er zijn tevens campings in de Abruzzen te vinden die verder landinwaarts zijn gelegen, in of vlakbij de verschillende Nationale Parken. Bij de meeste campings huur je een staanplaats voor je eigen caravan, tent of camper, maar bij een aantal campings in de Abruzzen kun je ook een accommodatie van de camping zelf betrekken zodat je van alle gemakken voorzien bent tijdens je kampeervakantie. Ieder type kampeerder vindt dan ook altijd wel een camping in de Abruzzen die volledig aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie in de Abruzzen

De campings in de Abruzzen zijn voorzien van uitgebreide faciliteiten zodat je je prima kunt vermaken op de camping zelf, maar tijdens je kampeervakantie hier wil je natuurlijk meer zien en beleven.

Het spreekt voor zich dat de kampeerders die richting de campings aan de kust trekken dit doen om te genieten van een echte zon-zee-strand vakantie. Het klimaat is aangenaam, de badplaatsen zijn bruisend en de Adriatische Zee nodigt uit voor een frisse duik. Qua watersport kun je je helemaal uitleven: zwemmen, duiken, snorkelen, varen, zeilen, surfen en tal van andere watersportactiviteiten zijn prima te doen in de Abruzzen. Mocht je de benodigde materialen niet zelf meenemen naar de campings, kun je deze vrijwel overal huren of kopen.

Met 4 Nationale Parken is de Abruzzen dé kampeerregio bij uitstek voor liefhebbers van rust en natuur. Je maakt er tijdens prachtige wandelingen kennis met de plaatselijke flora en fauna die uniek te noemen is, want er groeien in de Abruzzen plantensoorten die je nergens anders in Europa zult zien. Pas wel op tijdens de wandelingen, want naast herten, schapen, bunzings, dassen, wilde katten, steenbokken en de koningsadelaar, worden er ook Appenijnse wolven en zelfs bruine beren in de natuurparken gesignaleerd!

In de Abruzzen ligt ook de Gran Grasso. De Gran Grasso d’Italia is een bergmassief met enkele flinke bergtoppen, waarvan de Corno Grande met zijn 2912 meter absoluut niet onder doet voor de bergen die we in Noord-Italië in onder meer de Dolomieten, Piëmont, het Aostadal, Lombardije en Trentino-Zuid-Tirol vinden. Ook hier maak je natuurlijk weer de mooiste wandelingen, maar het gebied nodigt ook uit voor sportievere activiteiten zoals bergbeklimmen, mountainbiken of misschien zelfs wel parasailing.

In de Abruzzen vind je naast al het natuurgeweld ook een aantal interessante steden en talloze pittoreske dorpjes. L’Aquila is de hoofdstad van de regio en zeker het bezoeken waard tijdens je kampeervakantie in de Abruzzen. Andere steden die je met een bezoek kunt vereren zijn Chieti, Pescara en Teramo. Klik op de steden voor de belangrijkste bezienswaardigheden.

Het zal intussen geen geheim meer voor je zijn dat de Abruzzen een kampeerregio is die werkelijk alles in zich heeft om je kampeervakantie tot een regelrecht succes te maken. Misschien is dat dan ook wel de reden dat er steeds meer mensen richting de gezellige campings in deze prachtige regio van Italië trekken.

Meer weten over de Abruzzen?